Kıyılmış Tütün Satıcılarına Müjde

Adıyaman Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Öztürk, bundan sonra çiftçilerin tütünlerini rahat rahat sataşabilecekleri müjdesini verdi.

Adıyaman’da özellikle dağ köyleri ve Çelikhan ilçesindeki vatandaşın geçim kaynağı olan kıyılmış tütünlerin satışı yasak kapsamında olmasından dolayı, satış yapan çiftçiler cezai işleme tabi tutuluyorlardı. Tütünleri yetiştirdikten sonra başka kentlere satış için götüren üreticiler güvenlik güçleri tarafından yakalanarak, yasak satış nedeniyle haklarında cezai işlem yapılıyordu. Adıyaman Çiftçiler Birliği, Maliye'ye kayıt yaptırarak, tütün alım-satım iznini çıkarttı. Tütün ve tütün ürünlerinin perakende satış izni alan Çiftçiler Birliği, kendisine kayıtlı üyelerin tütünlerini kıyarak, gerekli olan fatura ve irsaliyeyi verecek. Çiftçiler bu fatura ve irsaliye ile istedikleri yerde istedikleri kadar kıyılmış tütün satışı yapabilecek.

Başkan Hüseyin Öztürk, tütün ekiminin serbest fakat satışının yasak olduğunu belirterek, “Bu durum karşısında bizde tütün doğrama makinesi aldı. Resmi olarak tüm işlemleri ve kayıtlarımızı yaptırdık. Birliğimize üye olan çiftçilerin tütünlerini doğradıktan sonra kendilerine fatura ve irsaliye vereceğiz. Maliyeye bu işle ilgili vergi vereceğiz. Çiftçilerimiz bu irsaliye ve fatura ile istedikleri gibi satış yapabilirler” dedi.

Kaynak: İHA