İhh’dan Bursa’da Rekor İftar

İnsani Yardım Derneği (İHH) ramazanın ilk gününde iki bin kişiye iftar yemeği verdi.

Gezici aşevi TIR’ının ilk durağı Bursa’da vatandaşlar İHH TIR’ına yoğun ilgi gösterdi. Ramazan ayı sebebiyle dünyanın değişik coğrafyalarında çeşitli etkinlikler düzenleyen İHH, Ramazan 'da “İlinizde bereket” sloganıyla çıktığı yola Bursa’dan başladı.

İftarını açmak için evlerine yetişemeyen ve sıcak yemeğe hasret kalan ihtiyaç sahipleri Kent Meydanı’nda parkeden TIR’da sıraya girdi. Vatandaşlara etli sulu yemek, pilav, mercimek çorbası ve tulumba tatlısı ikram edildi. İHH Bursa Şubesi yöneticilerinden bursa Durmuş Aydın, be sene Ramazanda vakıf olarak hem Türkiye hem de dünyada ‘İlinizde bereket’ sloganıyla yardım faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Aydın, “Her akşam ayrı bir ilde iftar dağıtan aşevi TIR’ı bu sene Ramazan ayına Bursa’dan başladı.

TIR’ımız Türkiye'nin değişik illerinde bulunan insanlara ulaşmak için yola koyuluyor. Zaten vakfımızın amacı da insanları paylaşmaya ve yardımlaşmaya yönlendirmektir” dedi.

İHH Bursa Teşkilat Başkanı Halil Asa, 4 yıl içinde, yurt dışı sıkıntılar içinde olan Gazze, Pakistan, Somali de yoğun çalışma yaptıklarını bu yılda Suriyelilere, ülkelerinde yardım ulaştırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: İHA