Elazığ Tso Başkanı Şekerdağ Açıklaması

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Anadolu Ajansı'nın Rusça test yayınına başlamasının, ihracatın artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Şekerdağ, yaptığı yazılı açıklamada, AA haberlerinin Rusça yayınlanacak olmasının, Türkiye ve bölge açısından büyük bir potansiyele sahip olan Rusya ile ekonomik ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını ifade etti.

Test yayınının, Rusya ile bugün özellikle enerji alanında yoğunlaşan ekonomik ilişkilerin çeşitlenmesi başta olmak üzere Türkiye ve bölge ihracatının artmasına ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Şekerdağ, şunları kaydetti:

''AA'nın hizmeti, ihracatımızın artmasına katkı sağlayacaktır. Rusça yayın, doğu ve batının arasında yer alan, Avrasya bölgesinin iki stratejik ortağı Türkiye ve Rusya arasındaki bağın derinleşmesine ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ülkemiz ihracatı açısından Son derece önemli bir pazar niteliğinde olan, ancak yoğun nüfusuna rağmen ihracatta Son derece yetersiz kalınan Rusya için Son derece önemli bir pencere açılmıştır. AA'yı bu önemli adımdan dolayı Elazığ iş dünyası adına kutluyoruz.''

Muhabir: Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA