Çifte Şampiyonluk

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) birinci olan Abdullah Coşkun, aynı başarıyı Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) da göstererek birinciliği elden bırakmadı.

Konya’da özel bir fen lisesinde eğitim gören Abdullah Coşkun, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) açıkladığı sonuçlara göre LYS’de MF-1 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından sınavlara hazırlandığı dershaneye gelen Abdullah Coşkun, YGS başarısının kendisini diğer adaylar karşısında öne geçirdiğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Coşkun, çok sevinçli ve mutlu olduğunu belirterek, “Daha farklı çalıştığımı söyleyemem. Bende herkes gibi çalışıyorum. LYS’den çıktıktan sonra birden fazla yanlışım vardı, ilk 10 içinde olabileceğimi biliyordum ama birinciliği beklemiyordum. Benden daha iyi adaylar olabileceğini düşünüyordum. Daha iyi cevaplar veren olmamış, bu nedenle birinciyim” dedi.

Üniversite tercihi yapmadığını ancak tıp bölümünü seçeceğini ifade eden Coşkun, genetikte dünyanın sayılı profesörlerinden birisi olmak istediğini kaydetti.

YGS sonucunun diğer adaylar karşısında öne geçmesini sağladığını anlatan Coşkun, “Yanlış sorularım vardı ama LYS, YGS’ye göre daha zor geçtiği için ve biyolojide katsayının düşük olması yanlış sorular olmasının bir önemi olmadığını ortaya çıkardı. İkinci ve üçüncü olanlar daha iyi soruları yapsaydı ben birinci olmazdım” diye konuştu.

Kaynak: İHA