Belediye Ramazan Eğlenceleri Düzenleyecek

Uşak Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ramazan eğlencelerine bu yılda devam edecek.

Belediye bu kapsamda Ramazan boyunca 4 farklı noktada eğlence düzenleyecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yapılacak eğlencelerde Hacivat ve Karagöz gösterilerinin yanı sıra ateş adam gösterileri, sihirbaz gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi ve sama gösterisi yapılacak. 25 Temmuz tarihinde başlayacak gösteriler 11 Ağustos tarihinde sona erecek.

Bu tür etkinlikleri gelenek ve göreneklerin yaşatılması açısından önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Erdoğan vatandaşların Uşak Belediyesi olarak bu şekilde çalışmaları önemsediklerini bildirdi. Eski Ramazan ayları tadında bir ay yaşatmayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, her yıl programlar konusunda titizlikle çalıştıklarına dikkat çekti. Yapılacak etkinliklere vatandaşların da katılmasını dile getiren Başkan Erdoğan, “ Etkinliklerde bütün vatandaşlarımız ile kaynaşma ruhu ile eski günleri yaşayalım istiyoruz” dedi.

Ramazan ayında yapılan hayır organizasyonlarında da etkin olduklarını anlatan Erdoğan, birçok vatandaşa belediye olarak el uzatmak istediklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Ramazan eğlenceleri ile ilgili şunları söyledi; “ Belediyenin görevleri arasında alt yapı ve üst yapı yapmakla birlikte şehrin sosyal hayatına katkı sağlaması da var. Bu nedenle belediye olarak elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Ramazan Ayı’nda yaptığımız etkinlikler de bu düşüncenin ürünüdür. Biz bu güzel ayda eski Ramazan ayları tadında bir ay geçirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın bir araya gelip gönüllerinde eğlendiği ve çocuklarına da geçmişimizin aşılandığı günler yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle bu yılda bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Biz vatandaşlarımızın böyle günlerde birbiri ile kaynaşmasını ve teknolojinin getirdiği uzaklaşmalardan arınmasını istiyoruz. Böylesi güzel günlerde hep birlikte olmak istiyoruz. Ayrıca belediye olarak Ramazan’da vatandaşlarımıza el uzatmaya devam edeceğiz” dedi .
Kaynak: İHA