Başiskele'de Mutlu Son

Başiskele Belediyesi’nde çalışan 85 işçiyi ilgilendiren, yeni Toplu-İş Sözleşmesi Belediyenin meclis salonunda iki yıllık olarak imzalandı.

Yapılan sözleşme ile ücretlere birinci yıl ortalama yüzde 12 ile 18 arasında (seyyanen 7 buçuk TL), sosyal haklara da yüzde 12 ile 15 arasında değişen oranda ücret zammı yapılması karara bağlandı. Törende açılış konuşmasını yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanımız İdris Ersoy, "Başiskele Belediyesi ile yapmış olduğumuz sözleşmemizi enflasyonun üzerinde ortalama yüzde 12 ile 18 arasında bir oranla imzaladık. Başiskele Belediyesi ile geçmişten günümüze kadar işçi arkadaşlarımızın alacakları ile alakalı en küçük bir sıkıntı yaşamadık. Bizlere göstermiş olduğu anlayıştan dolayı Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a işçi arkadaşlarım ve sendikamız adına teşekkür ederim" dedi.

İmza töreninde konuşan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise, yeni bir Başiskeleyi oluşturduklarını ancak bunu başkanıyla, idarecisiyle ve işçisiyle hep beraber yaptıklarını söyleyerek, bunun karşılığında kendilerinin de bu personele hak ettiğinin en iyisini vermeye çalıştıklarını söyledi.

Bunda da başarılı olduklarını söyleyen Başkan Ayaz, "Yeter ki personel işini iyi bir şekilde yapmaya devam etsin, bizde bunun altında kalmayız. Başta Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube yetkililerine ve Yerel Sen yetkililerine teşekkür ediyor, yeni sözleşmenizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İmza törenine, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başkan Yardımcısı Faik Akyol ve daire müdürleri, Yerelsen Genel Sekreteri Av Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Şube sekreteri Şahin Barış, Şube Mali Sekreteri Mustafa Polat, Şube Teşkilat Sekreteri İbrahim Özkaraaslan, Başiskele belediyesi İşyeri Sendika Baştemsilcisi Aşkın Doğan Temsilciler Şamil Ağsakallı, Sezgin Özgür ve işçiler katıldılar .
Kaynak: İHA