Aşevinde İftar Bereketi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki otoparkta oluşturduğu aşevi, Ramazan’ın ilk günüyle birlikte doldu taştı.

İlk orucunu aşevinde vatandaşlarla birlikte açan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayının bereket ayı olduğuna dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve her yıl geleneksel hale getirilen aşevinde ilk iftar heyecanı yaşandı. Aşevinde sıraya girip tabldot yemeğini alan vatandaşlar akşam ezanının okunmasını sabırsızlıkla bekledi. Havanın sıcak olması sebebiyle de vatandaşlara soğuk su ikram edildi. İftar yemeğinde vatandaşlara etli yemek, makarna, ezogelin çorbası ve güllaç ikram edildi. Vatandaşlarla birlikte yemek kuyruğuna giren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, ramazan ayı boyunca her gün 4 bin kişiye iftar verileceğini belirterek, "Kardeşlik ve dostluğun pekiştiği bu güzel ayda insanlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı aydır. Ramazan ayında toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerine şahit oluyoruz. Ramazan süresince kurulacak bu sofraların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımı yapılacak. Dirlik, düzen ve huzuru hissedeceğimiz bu ayın bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ramazan ayı boyunda evlerine yetişemeyen vatandaşların da imdadına koşacaklarını ifade eden Altepe, aşevleri sayesinde vatandaşların zamanında iftarlarını yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA