Antalya’da Sıcaklar, İftar Sofralarını Sahile Taşıttı

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle Antalya'da iftar sofraları sahile kuruldu.

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle sıcak havada oruç tutan vatandaşlar iftar sofralarını deniz kenarına taşıdı. Aşırı sıcaktan bunalan vatandaşların sahile kurdukları sofralar, alışılmış iftar ile ev gezmelerinin yerini aldı. Akrabalarıyla sahilde bir araya gelen vatandaşlar, kurdukları mütevazı iftar sofralarında oruçlarını açarak serinlemeye çalıştı. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, ardından hem serinlemek hem de iftar sofrasında yediklerini hazmetmek için denize girdi.

Sahilde orucunu açanlarda Türkan Asrık, "Havalar sıcak doluğu için iftarımızı burada yapacağız. Serin serin denizimize gireceğiz. Sabah kalkıp ise işimize gideceğiz” dedi.

Ramazan ayının temmuza denk gelmesi nedeniyle sıcaklardan bunaldıklarını söyleyen Ahmet Arı, “Orucumuzu ilk günü iş çıkışı çocuklarımla sahile geldik iftar yapmak için. Allah kabul etsin orucumuzu açtık. Biraz sonra da denizde eğleneceğiz” diye konuştu.

Kübra Arı ise, Ramazanın ilk orucunu sahilde açtıklarını belirterek, gece geç saatlere kadar denize gireceklerini söyledi

Muhammet Arı da, sıcaklar nedeniyle oruç tutmakta zorlandıklarını ama Allah’ın dayanma gücünü verdiğini kaydederek, “Ramazan boyunca sahilde iftarımızı yapacağız” dedi.

Perihan Ebeperi de farklı bir iftar olduğuna değinerek, “Sahil serin orucumuzu açtık. Sıcaklar biraz etkiledi ama dayanma gücü verdi Allah. İftar sonrası eşim ve çocuklarım denize girecek” şeklinde konuştu.

İrfan Ebeperi ise, sahilde oruç yapmanın tadının bir başka olduğunu ifade ederek, “Serin bir ortamda orucumuzu açtık. İlk gün itibariyle oruç iyi geçti” dedi.

Kaynak: İHA