''Annemin Gizli Dünyası'' Projesi

Karsapanı Derneğinin hazırladığı ve Palandöken İlçe Kaymakamlığı ile SODES tarafından desteklenen ''Annemin gizli dünyası'' projesi kapsamında eğitim gören bayanlara sertifikaları verildi.

Palandöken ilçesindeki Çeçenistan Çay Bahçesinde, İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin'in katılımıyla proje kapsamında eğitim verilen 60 bayan kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Programda konuşan Esmer, dezavantajlı bayanların eğitime tabi tutularak, meslek sahibi edinmelerini amaçlayan proje kapsamında başarılı çalışmaların yapıldığını söyledi.

Bayanlara öncelik benzeri projelere destek vermeye devam edeceklerini belirten Esmer, şöyle konuştu:

''Karsapanı Derneği tarafından hazırlanan ve SODES ile kaymakamlığımızın desteklediği proje dezavantajlı hanımlar için büyük önem taşıyor. Söz konusu projemiz kapsamında eğitim gören ve meslek edinmeleri sağlanan bayanlar artık kendi ayakları üzerinde durabilecekler. Bugün gelinen noktada projenin amacına ulaştığını görmek bizleri mutlu etti. Kadınlarımızı ilgilendiren benzeri projelere her zaman destek vermeye çalışacağız.''

Konuşmaların ardından, proje kapsamında meslek edinmeye yönelik verilen takı ve tasarım kursunda yapılan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA