Altındağ Ramazan’a Hazır - Ankara

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yıl boyunca düzenli olarak yapılan zabıta denetimlerini yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle sıklaştırdı.

İlçe sınırları içerisinde bulunan semt pazarları, market, lokanta, pastane, kasap, fırın gibi özellikle gıda ürünlerinin imalatının ve satışının yapıldığı işyerlerinde yapılan denetimlerde, hijyenik şartların uygunluğu kontrol edildi.

Her yıl Ramazan öncesinde ve Ramazan ayı boyunca zabıta ve gıda denetim ekiplerinin, gıda ürünleri üreten ve satan yerlerde denetimleri artırdıklarını vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Şaban Güldoğan, Ramazan ayı sebebiyle yapılan denetimlerde olumsuz bir tablo ile karşılaşmadıklarını, vatandaşların huzur içinde alışverişlerini yapabilmeleri için Ramazan ayı boyunca denetimlerin sürdürüleceğini söyledi.

Denetimlerde istenen koşulları sağlamayan temel gıda maddesi satan işyerlerine uyarıların yapıldığını ve cezai işlem başlatıldığını kaydeden Güldoğan, vatandaşların alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken konulara da değinerek, “Halkımızın bu konuya aynı duyarlılıkla yaklaşması ve olumsuzluk ile karşılaştıkları işyerlerini bizlere bildirmeleri gerekir. Esnaflarımızı da insan ve çevre sağlığı açısından herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Şaban Güldoğan, ayrıca vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu 24 saat hizmet veren 310 35 25 - 26 ve 27 numaralı “Alo Zabıta hattı”na ve zabita@altindag.bel.tr adresine bildirebileceklerini belirtti .
Kaynak: İHA