91 Yıl Sonra İlk Teravih Namazı Kılındı

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı namazı ile birlikte 91 yıl aranın ardından ibadete açılan İznik Ayasofya Camii'nde ilk teravih namazı da eda edildi.

M.S 787 yılında 7. konsülün toplanmasıyla İncil’in değiştirildiği ve 1331 yılında da Orhangazi’nin İznik’i fethetmesi ile Kilise’den Camiye çevrilen Ayasofya, yılın ilk teravih namazına tanıklık etti. Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, İsmet Su, AK Parti ilçe başkanı Osman Sargın ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra kadınlar da, Ayasofya Camii'nde teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Dolup taşan tarihi camide kılınan teravih namazının ardından gazetecilere konuşan İsmail Aydın, “Ramazan ayının milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah öyle ümit ediyorum ki, ramazan ayının hürmetine Suriye’deki akan kardeş kanının dinmesini özellikle Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ki kardeşlerimizin Ramazan ayının feyzinden istifade etmelerini ve bu vesile ile kardeş kanının dinmesini temenni ediyorum. Çok şükür vatandaşlarımız ile birlikte ilk teravi namazımızı eda içinde kıldık, sabahta ilk sahurumuza kalkacağız. 90 yıl aradan sonra ilk kez Ayasofya yani Orhan Camiinde teravi namazı kılmak güzel bir duygu. Burası 500 yıldır camii olarak kullanılan bir mekandır. Yunan işgalinden sonra burası harabe şeklinde kaldı. Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından onarıldı ve cami olarak ibadete açıldı. Geçen kurban bayramında ilk kez namaz kılarak bayram namazı kılarak faaliyete başladı.

Bu akşamda İznikli hemşerilerimiz ile birlikte teravi namazımızı kıldık” dedi.

İsmet Su’da “Ramazan ayımızın ilk teravi namazımızı bu güzel tarihi mekanda İznikli vatandaşlarımız ile birlikte kıldık. Ramazan ayı boyunca Bursa’nın çeşitli yerlerindeki camilerimizde vatandaşlarımız ile birlikte teravi namazımızı kılmaya gayret edeceğiz. Ramazan ayı bolluk bereket ayı, barışın, kardeşliğin hakim olması için temenni ediyorum ki, bu bir fırsattır. Bütün kardeşlerimin ramazan ayının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA