Vali Toprak Silvan'da İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Silvan ilçesinde yoğun güvenlik önlemleri altında kırsal alanda bulunan bazı köylerde incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, incelemelerde bulunduğu köylerdeki vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Toprak, Köydes projesi kapsamında ve İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek 2012 programına alınmış köy yollarının yapımını ve diğer çalışmalarını görmek üzere Boyunlu, Keklikdere, Çardak, Aşağı Veysi, Yukarı Veysi ve Beypınar köylerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerde bulunduğu köylerde vatandaşlarla sohbet eden Vali Mustafa Toprak, "Silvan İlçesi Boyunlu ile Hazro İlçesindeki Ölgen köy bağlantı yolu çalışmalarını altyapı ve sanat çalışmalarından asfalt aşamasına kadar vatandaşların sağlıklı bir yola kavuşmaları için oto kontrol sistemini uygulasınlar" dedi.

Silvan İlçesine bağlı Keklikdere köyündeki vatandaşların talepleri üzerine Vali Toprak, Keklikdere köyünün ortasında geçen kanalizasyon ve taşkın sularına karşılık yapılacak çalışmalarla ilgili talimat verdi. Çardak Köyüne geçen Vali Toprak, köyde yapılan 8 derslik okul inşaatında incelemelerde bulundu. Çardak köy grup yolunda yapılan ikinci kat asfalt çalışmalarını incelerken, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Toprak, Yukarı Veysi, Aşağı Veysi, Beypınar köylerini de yapılan çalışmaları inceledikten sonra, çalışanlarla sohbet ederek sağlıklı yürütülen çalışmalar için çalışanlara teşekkür ederek, Peypınar köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Beypınar Köyünde Yaşayan 101 yaşındaki Zeki Saçaklı'la sohbet eden vali Toprak, Saçaklı asırlık Çınar gibidir. Böyle yaşlılarımızı görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Vali Toprak 101 yaşındaki Zeki Saçaklı'ya hediye verdi.

Vali Toprak, "Bugün Silvan ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için bazı köylerimizde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Silvan ilçesine bağlı Boyunlu köyü ile Hazro İlçemize bağlı Ölgen köyleri arasındaki 10 kilometrelik yol çalışmalarının altyapı ve sanat çalışmaları devam etmektedir. Burada köylü vatandaşlarımıza köy muhtarlarına büyük görevler düşmektedir. Yapılan çalışmalarda oto kontrol sistemini uygulamaları gerekir. Yapılan çalışmalarda eksi görülen yerlerde hemen firma yetkililerini uyararak oto kontrol sistemini uygulayacaklar. Keklikdere Köyümüzün ortasında evlerin atık su ve kanalizasyon geçmektedir. Buda köylü vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatmaktadır. Burada yapılacak çalışmalar neticesinde bir çözüm üretilerek atık suların, kanalizasyon ve taşkın sel sularından korumak için gerekli çalışmalar yürütülecek. Çardak Köyümüzde 8 derslik ilköğretim okulumuz yapılmaktadır. Bu okulumuz 3 ay gibi bir sürede tamamlanarak eğitim-öğretime açılacak. Yine Çardak köy Grup yolumuzun 2. kat asfalt çalışması yapılmış olup, tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Böyle güzel çalışmaları görünce insan mutlu oluyor. Yukarı Veysi, Aşağı Veysi ile Beypınar köylerimiz arasında yapılan yol çalışması ve asfalt çalışmalarını yürüten çalışanların çalışmaları beni gerçekten memnun etti. Böyle güzel çalışmaları görünce insan mutlu oluyor. Bu çalışmaları yürüten herkese teşekkür ediyorum. Silvan İlçemiz büyük bir ilçe doğal olarak da çalışma alanı da geniş bir alanı kapsıyor. Burada İlçe Kaymakamı Yunus Bey'e ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Vali Toprak ile beraberindekiler Silvan İlçesinde bulunan Selhattin Eyyubi camisinin avlusunda bulunan kahvede çay molası vererek vatandaşlarla sohbet etti. Vali Toprak gazi caddesi üzerinde bulunan bazı esnaflarla sohbet ettikten sonra Diyarbakır'a hareket etti .
Kaynak: İHA