Vali Musa Çolak, Teşvik Paketini Değerlendirdi

Siirt Valisi Musa Çolak, hükümetin uygulamaya koyduğu yeni teşvik yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, iş adamları ve sanayicilere yatırım çağrısı yaptı.

Vali Çolak, yeni düzenlemenin geri kalmış illere pozitif ayrımcılık öngördüğünü ve bununla birlikte Siirt gibi illerde canlılık yaşanacağına inandığını söyledi.

Paketin iyi değerlendirilmesi halinde girişimcilere ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Çolak, "Hükümetimiz tarafından yasalaştırılan yeni teşvik yasasıyla, Siirt'in yatırım yapılacak iller arasında avantajlı bir konuma geldiğine inanıyoruz. İlimizin sahip olduğu maden ve enerji potansiyeli, bu teşvik paketiyle işletilmeye başlanacaktır. Yeni teşvik yasasının özellikle üretime dönük olması ve il bazında düşünülmesi, Siirt'in kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayacaktır. İş adamlarımızın bu sistemden fazlasıyla yararlanacağına inanıyorum" dedi.

Siirt'in de içinde yer aldığı 6'ıncı bölgeye hiç bir bölgede olmayan destekler verildiğini belirten Vali Musa Çolak, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 68 boş parselin bulunduğunu ve buradaki alt yapı hizmetlerinin tamamlandığını kaydetti.

Çolak, "Yeni teşvik paketi ile özellikle 6'ıncı bölgede, yatırımcılar için büyük ekonomik avantajlar sağlanmaktadır. Yeni teşfik paketinde; yatırımcılar için, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigarta pirimi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi önemli ekonomik destekler verilmektedir. İlimiz, Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları ve madencilik alanında yapılan yatırımlar ile gelecekte önemli bir cazibe merkezi haline dönüşüyor" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA