Muhtarlar Köylerine Posta Kutusu İstiyor

PTT Müdürlüğü tarafından mahalle ve köy muhtarlarına değişen tebligat kanunu hakkında verilen bilgilendirme seminerine katılan muhtarlar, köylerine posta kutusu yapılmasını istedi.

Postaların vatandaşların ellerine sağlıklı bir şekilde ulaşmadığından dert yanan muhtarlar, PTT’nin neden posta dağıtımını muhtarlara bıraktığından da şikayetçi. Köylerde vatandaşların postaları direkt muhtardan sorduklarını söyleyen muhtarlar, PTT müdürlüğünün köylerdeki posta sıkıntısına çözüm bulmalarını istedi. PTT tarafından posta kutusu yapılması halinde sorunun kısmen de olsa çözüleceğine dikkat çeken muhtarlar, kendilerinden başka hiç kimsenin posta dağıtımı yapmadığını söyledi.

Ankara'nın Şereflikoçhisar PTT Müdürlüğü şeflerinden Kazım Yıldız muhtarların bu sıkıntılarını bildiklerini, ancak şu aşamada yapılacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Yıldız, "Son bir hafta içinde köyleri tek tek gezdik. Dağıtımcılarımız adres üzerine gidiyor. Ev ev gitmek mümkün değil. Araçla köylere gidilmesi 3 -4 saat sürüyor. Gönderilerin ve kilometrelerin çokluğu postaları da geciktiriyor. Dağıtım ve eleman azlığı konusunda ben de sizinle hemfikirim. Ama şu anda yapılacak hizmetin en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. Her eve posta kutusu koymak şu anda mümkün değil." şeklinde konuştu.