Mersin’den Hakkari’ye Avukat Gelin

Mersin’den Hakkari’ye gelin olarak gelen avukat Ayşegül Demirsuy için 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı.

Hakkarili avukat Ömer Akış ile Mersinli avukat Ayşegül Demirsuy, üniversitede öğrencilik dönemlerinde tanışıp daha sonrada evlenmeye karar verdiler. Mersin’den Hakkari’ye gelin getirilen Ayşegül Demirsuy için Biçer Mahallesi Hisaş Tesislerindeki büyük alanda 2 gün 2 gece süren görkemli bir düğün töreni yapıldı. Avukat çiftinin düğün törenine il, ilçe ve çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

Hakkari Baro Başkanlığı’ndaki tüm avukatlar da meslektaşlarını yalnız bırakmadılar. Avukatlardan yanı sıra belediye başkanları, BDP temsilcileri, üniversite öğretim görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı düğün töreninde davetlilere yöresel yemekler de ikram edildi. Yöredeki ozanlar omuz omuza vererek söyledikleri bir birinden güzel Kürtçe şarkılar eşliğinde davetlileri kendilerine hayran bıraktılar. Daha sonrada sahne alan yörenin ses sanatçılarından Mahmut Duman davetlileri gece geç saatlere kadar coşturdu.

Halen cezaevinde tutuklu bulunan damat Orhan Akış’ın ağabeyleri BDP Hakkari eski İl Başkanı M. Sıddık Akış ile Hakkari eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış da cezaevlerinde gelen mesajları okundu. Bu mutlu günde kardeşlerinin düğün töreninde olamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Akış kardeşler mesajları, ailesi ve davetliler arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiklerini belirten gelin ve damat bugünün mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Düğünün sağdıcı olan damadın amcası oğlu Ali Akış ise, damadın her iki ağabeyinin cezaevinde bulunduğunu bundan dolayı hüzün ve mutluluğun bir arada yaşandığını söyledi.

Düğün törenine il, ilçe ve çevre illerden yaklaşık 3 bininin üzerinde davetli katıldığını ifade eden Akış, kendilerini yalnız bırakmayan herkese Akış ailesi atına teşekkür etti .
Kaynak: İHA