Karatay'a Kongre ve Gençlik Merkezi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak, Kongre ve Gençlik Merkezi'nin temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in de katıldığı törenle atıldı.

KTO - Karatay Üniversitesi ile Adliye binası arasında kalan bölgeye yapılacak bin 500 kişilik Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, merkez ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK BELEDİYEYİZ”

Açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kentsel dönüşümde örnek bir belediye olduklarını söyledi.

2004 yılında göreve gelmeleriyle, atlı cirit oyunlarının oynandığı 730 bin metrekarelik boş bir arazinin dönüşüme uğradığını anlatan Başkan Hançerli, "Bu alana 2 bin 150 konut, KTO - Karatay Üniversitesi, yeni Adliye binası ve iş merkezleri yapıldı. Şimdi de bölgede ihtiyaç duyulan kongre ve gençlik merkezi yapıyoruz. İlçemizin ikinci büyük kapalı yüzme havuzunun temelini de atacağız. Hz. Mevlana'nın diyarına ne yapılsa azdır, daha fazlasının yapılması lazım. Kentsel dönüşümde örnek bir belediye olduğumuzu 12 bin 226 konuta imza atarak gösterdik. Şimdi de bomboş bir araziden çok güzel mekanlara kavuşuyoruz" dedi.

Başkan Hançerli, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin arasında uyumlu çalışmalar sergilendiğini, bunun en güzel örneğinin de Milli Eğitim Bakanlığı'na okul ve spor salonlarından oluşan 25 eser kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, “Böyle bir tesisi bölgeye kazandıran, emeği geçen başta belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ederim. Burası 10-15 yıl önce Konya’nın en geri kalmış bölgelerinden biriydi. Ancak AK Parti’nin belediyeyi alması ile bu bölge ciddi anlamda bir değişime uğramıştır” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'yı geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe taşıma hedefleri olduğunu hatırlattı. Bu hedefe adım adım yürüdüklerini kaydeden Akyürek, "Konya'daki büyük değişim ve gelişimin sembolü Karatay ilçemiz oldu. Mevlana Müzesi’ne giden Aslanlı Kışla Caddesi'nde Karatay Belediyemiz ile kentsel dönüşüm yapıyoruz. Bu caddemiz önemli kültür caddelerinden birisi haline gelecek" diye konuştu.

"KONYA MUHTEŞEM VE MODERN BİR KENT"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de konuşmasında, temeli atılacak tesisin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Geçmişte, spor salonunda pota altında Hz. Mevlana anılırken, bize bunun yakışmadığını düşünerek Mevlana Kültür Merkezi’ni Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kısa sürede tamamladık. Konya’ya her geldiğimde burayı biraz daha değişmiş, dönüşmüş, güzelleşmiş görüyorum. 6 ayda bir Konya’ya geldiğinizde bunu çok iyi görüyorsunuz. Şehrin yeşilinden yolun temizliğine, alt ve üst geçitlerle Konya, muhteşem ve modern bir şehre dönüşmüş. Bu değişim ve dönüşüm de devam ediyor. Buna katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Konya’nın eskiden beri bir tarım kenti olduğunu biliriz. Konya sanayi, ticaret, kültür, tarih kenti. Belki Konya’da kum, deniz, güneş turizmi yok ama Selçuklu Devleti’nin başkenti olması nedeniyle kültür turizminde çok büyük potansiyel sunuyor.

Konya 4 üniversitesi, 3 tıp fakültesi bulunan nadir kentlerden biridir. Karatay ilçemizde böyle bir temelim atılmasını hayırlı bir hizmet olarak değerlendiriyorum. Mimari eserler seçilirken gelenekten geleceğe eserler ortaya koymamız gerekiyor. İyi eser ortaya koyarsanız insanlar sizi hayırla yad eder. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız belediyelerimizle el birliğinde kentlerimizi daha güzel hale getirecek, bu yönde kararlıyız” dedi.

Konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hüseyin Çelik’e tablo hediye etti. Daha sonra yapılan dua ile butona basılarak Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nin temeline ilk harç döküldü .
Kaynak: İHA