Eğitim-iş’ten Madımak Açıklaması

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, “Cumhuriyeti Sivas’ta kurduk, sonsuza kadar yaşatacağız” dedi. Sivas’ta 2 Temmuz’da yaşanan acı olayda hayatını kaybeden aydın ve sanatçılar yurdun dört bir kesiminde anıldı.

Eğitim-İş Şubesi adına basın açıklamasını okuyan Bülent Uğrasız, “Sivas'ta göstericilerin Madımak Oteli'ni basarak ateşe vermeleri sonucu ölen 33 aydın ve sanatçının acısı hala yüreklerimizi yakıyor. 33 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Ülkemizde Sivas katliamını oluşturan koşulların henüz ortadan kalkmaması, Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığını göstermektedir” diye konuşan Uğrasız, “Türkiye’de hala inanç ve etnik ayrımcılık yapılarak halkımız kamplara bölünmeye çalışılmakta, Cumhuriyet’in temel niteliklerine saldırılar sürmekte, ulus devlet ve üniter yapı yok edilmek istenmektedir. Emperyalizm, yurttaşı ümmet yapma, dini siyasete alet etme çabalarını olanca hızıyla, yerli işbirlikçiler ile sürdürmektedir” diye konuştu.

Aydınları yakanların ağzından, “Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkacağız” sloganının çıkması bir tesadüf olmadığını kaydeden Uğrasız, “İşte bu nedenle Eğitim-İş olarak, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü “Cumhuriyeti Sivas'ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız” sloganıyla anıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız” dedi .
Kaynak: İHA