CHP İl Başkanı Akar Köy Gezilerinde

CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, Mersin’in ve Türkiye’nin CHP’yi ihtiyacı olduğunu belirterek, köy muhtarlarından önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’ye destek vermelerini istedi.

CHP İl Başkanı Akar, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Güner ve CHP Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz ile birlikte dağ köylerine giderek, köylülerin sorunlarını dinledi. Erdemli’nin bin 600 rakımlı köylerini gezen Akar, 9 köy muhtarı ile de Müğlü Köyü’nde yemekte buluştu. Sinap, Şahna, Arpaç, Henan, Elvanlı, Siraç, Üzümlü, Karayakup, Sarıyer köylerinin muhtarlarıyla bir araya gelen Akar, muhtarların aktardığı sorunları da bir bir not etti.

Yemekte bir konuşma yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi Güner, köylere yapılan yatırımları ve yardımları anlattı. 2011-2012 yıllarında yapılan yatırım programı kapsamında 9 köye toplamda 1 milyonu aşan yatırım yapıldığını aktaran Güner, yardımların köylerin ihtiyaçlarına göre harcandığını ve hiçbir adaletsizliğin yaşanmaması için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

CHP heyetine sorunlarını anlatan muhtarlar, yol, su, okul ve 2B kapsamında yoğunlaşan sorunlarının çözümü için destek isterken, İl Genel Meclisi Üyesi Güner’in, sıkıntıların çözümü noktasında adımlar attığını dile getirerek, kendisine teşekkür ettiler.

İl Başkanı Akar ise sorunların çözümü için çalışmalara derhal başlayacaklarını kaydetti.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile Mersin’in en ücra köşesinin bile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine gireceğini anımsatan Akar, “Yani önümüzdeki seçim çok önemli. Mersin, Türkiye’nin barış şehridir. Mersin’in güvenli ve güzel bir kent olabilmesi için CHP’li belediyelerin olması gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni, tecrübesiyle sosyal belediyecilik anlayışıyla CHP’li bir belediye başkanının yönetmesi, her noktaya hizmetin gelmesini sağlayacaktır. Biz CHP Mersin İl Örgütü olarak 13 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni almayı hedefliyoruz. CHP’nin ilçe teşkilatları olmak üzere bütün kadrolar değişti ve yenilendi. Mersin için çalışan, yorulma nedir bilmeyen bir ekibimiz var. Mersin’de CHP iktidarını sağlamak sizlerin elinde. Mersin’in ve Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var” dedi.

Köylerin sorunlarını daha önceden de arkadaşlarının verdiği raporlar doğrultusunda bildiğine işaret eden Akar, bu geziyle sorunları yerinde incelediklerini, çözüm adına somut adımları CHP’nin atacağını vurguladı .
Kaynak: İHA