Vali Altıparmak Açıklama Yaptı

Vali Ahmet Altıparmak, İl İdare şube başkanlarıyla biraraya geldi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin'in ev sahipliğinde, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleşen toplantıya, vali yardımcıları Mestan Deniz, Mehmet Yavuz, Halil Serdar Cevheroğlu, Ali Nazım Balcıoğlu, Turan Eren, Nuri Ziya Türkdoğan, İl Sağlık Müdürlüğü'nün birim yöneticileri ile kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı.

Kurum müdürleri ve yetkililerden çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, Antalya'da kamu hizmetlerinden genel bir memnuniyet olduğunu söyledi.

Buna rağmen Antalya'da bazı sıkıntıların da var olduğunu kaydeden Altıparmak, ''Maden ruhsatları, kum ocakları, taş ocakları, arazilerin imara açılması gibi üç-beş kurumu ilgilendiren ve koordinasyonu gerektiren konularda hala, ortak masalar oluşturarak sorunu çözme noktasında gerekli hızda değiliz. Bu hızı yakalamamız lazım. Bunun ötesinde bu sorunları da ötelemememiz lazım. Hem vatandaş açısından hem kendimiz açısından'' dedi.

Madenler konusunda özellikle hassasiyet gerektiren yerler, turistik alanlar ve Mahalli Çevre Kurulu kararı olan yerlerde kurumlardan koordineli çalışmalarını isteyen Altıparmak, acele etmeden diğer kurumları da gözeterek titiz davranmalarını istedi.

Hiç bir idarecinin dağınık bir görüntü istemeyeceğini belirten Altıparmak, kurum yetkililerinden basına yaptıkları açıklamalarını teknokrat düzeyinde yapmalarını, engellilerle ilgili olarak da varsa eksiklikleri bir an önce tamamlamalarını istedi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin de kurumlarındaki yeni yapılanma hakkında Altıparmak'a bilgi vererek, ''Üç kuruma ayrılıyoruz. Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Hastaneler Kurumu ve Sağlık Müdürlüğü. Biz aramızda koordinasyonu sağlıyoruz. Geçiş sürecinde sayın Valimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

Muhabir: Okan Özer

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA