Üniversiteler Tanıtım Atağında

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasına günler kala, üniversiteler tanıtım atağında.

Düzenlediği tanıtım günleriyle geleceğin yıldızlarını arayan Yıldız Teknik, Üniversite Tercih Fuarı, UNİTERCİH 2012’deki yerini de aldı. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını açıklamasına günler kala, Üniversitelerin tanıtım etkinleri, hız kazandı. UNİTERCİH 2012 18-19-20-21 Temmuz 2012 tarihinde, İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. Türkiye genelindeki Vakıf ve Devlet Üniversiteleriyle Meslek Yüksek Okullarının katılımıyla 70’in üzerinde kurum gibi Yıldız Teknik Üniversitesi’nin de yer aldığı fuarda, öğrenci adaylarına okuyacakları bölümler hakkında bilgi alabilecekleri profesyonel bir platform oluşturuldu.

Yükseköğretimin birçok bileşenini bir araya getiren fuarda, Yıldız Teknik Üniversitesi standı öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’nin ilk ve tek ISO9001 Kalite Belgeli Üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi standında, eğitim olanakları, akademik programları, burs seçenekleri, kampüs imkânları, üniversitenin yurt içi ve yurt dışı olanakları hakkında ailelere ve aday öğrencilere detaylı bilgi veriliyor.

GELECEĞİN YILDIZLARI ARANIYOR

Öte yandan YTÜ tarafından, 30 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında Yıldız ve Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen 'Tanıtım Günleri'nde, her fakülteden, bölümünde deneyimli öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve Yrd. Doçentlerden oluşan uzman bir kadro, öğrenci ve aileleriyle bir araya gelerek, eğitim sistemi ile üniversitenin sunduğu olanaklar hakkında bilgi verecek.

Genel bilgilendirme sonrasında, Osmanlı döneminden kalan Yıldız Sarayı’nın bir bölümü olan Yıldız Kampüsü ve 1 milyon 350 bin metrekare alanda kurulan Davutpaşa Kampüslerini ziyaret etmek isteyen aday öğrenci ve ailelerine rehber öğretmenler eşlik edecek. Kampüs turu sırasında Mühendislik ve Fen ile ilgilenen aday öğrencilere üniversitenin laboratuarlarını gezme imkânı da sağlanacak .
Kaynak: İHA