Salim Uslu’dan Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Kanık’a Ziyaret

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un ortak değeri olduğunu belirterek, üniversiteye her türlü katkı sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Hitit Üniversitesi Genel Sekreterliğine atanan Erdal Kanık’ı ziyaret etti. Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Erhan Akar’ın hazır bulunduğu ziyarette Uslu, kampus alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uslu, yeni açılan bölümler ve yüksek okullarla birlikte üniversitenin sadece öğrenci sayısının artmayacağını bununla birlikte yapılacak bilimsel çalışmalarla Hitit Üniversitesi’nin Türkiye’deki diğer üniversiteler arasında önemli bir yer tutacağını belirtti.

Uluslararası üniversitelerle yapılan işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Uslu, öğrenci değişim programları, konuk akademisyenler yeni sayfalar açılacağını belirtti.

Kampus alanı ile ilgili birkaç pürüzün aşılması ile birlikte yerleşke sorunun kökten çözüleceğini dile getiren Uslu, “Yerleşke konusunda bir miktar uzamaları yaşadık. Bunun sebebi biraz geçmişte bu konuda yavaş davranılmış olmasıdır. Ama yeni rektörümüzle birlikte hızlı bir süreç yürütülüyor. Ne yazık ki biraz bürokratik süreç, bazı vatandaşların eğitim konusundaki kini, mazeretleri nedeniyle bu gecikme oldu. Bunun teknik nedenleri olduğu kadar sosyal nedenleri de var. Üniversite yerleşkesi şehirle bütünleşmeli, şehirle iç içe olmalı, şehrin imkanları ve üniversite imkanları birleştirilmeli. Bu hem ekonomik, hem kültürel hem sosyolojik anlamda bir dönüşü sağlayacak. Kampus alanının şehre yakın olmasını özellikle tercih ettik. Şehirle üniversite arasında ekonomik kültürel sosyal bağlar güçlü olacak. Bu gecikmeden dolayı herhangi bir şekilde kimseyi sorumlu tutmak da hakkaniyetli bir yaklaşım değil. Bürokratik süreçlerin uzaması, birazda Ortak Akıl ve duyarlığın gereği yapılmamıştır.Kamuya ait arazilerle birlikte yerleşke alanının genişlemesi söz konusudur. İşin zor tarafı geride kaldı” dedi.

Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi arasındaki protokol ile birlikte Tıp Fakültesi’nin de aktif bir eğitim sürecine girdiğine dikkat çeken Uslu, bu işbirliği ile hem üniversitenin kurumsal yapılaşmasını tamamladığını kaydetti.

Hitit Üniversitesi’nin öğrenciler tarafından tercih edilir hale gelmesinin en temel hedefleri olduğunu açıklayan Uslu, Çorum halkının akademisyenlerle kuracakları iyi ilişkiler, ulaşım, barınma ve diğer imkanların artmış olması , bilimsel çalışmaların artışı üniversiteyi cazip hale getireceğinin altını çizdi.

Genel Sekreter Erdal Kanık ise, büyük bir maratonun içerisinde olduklarını belirterek, bu zorlu maratonda diğer üniversitelerle olan arayı en kısa sürede kapatacaklarını belirtti.

Kanık, siyasiler ve Çorum halkının yanlarında olduğunu görmenin kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekledi.

Kanık, ziyaret sonunda AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ve AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’a plaket verdi .
Kaynak: İHA