Köylüler Tiyatro Sahnesinde

İçel’in Tarsus ilçesine bağlı Ardıçlı köyü sakinleri tiyatro topluluğu kurup, köy kahvehanesini de tiyatro salonuna çevirdi.

Kendi sahne ve dekorlarını yine kendileri kuran köylüler, 'Kavuklunun Muhtarlığı' adlı tiyatro oyununu ilk defa kendi köylerinde sahneledi

Köy kahvehanesinin bir bölümünü sahne olarak düzenleyerek, hazırladıkları dekorlar ile de kendi çabalarıyla bir tiyatro sahnesi oluşturan köylüler, ‘Kavukluğunun Muhtarlığı’ adlı eseri sahneledi, izeyicisine keyifli anlar yaşattı. Kurtuluş Bilgili'nin kaleme alıp, Erdal Türkmen'in de yönetmenliğini üstlenmiş olduğu 7 perdelik oyununda yer alan espriler ve tiplemeler köylüleri kahkahaya boğdu.

Oyunda; 'Kavuklu’yu Erdal Türkmen, 'Pişekar’ı Barış Karakaya, 'Salime Hatun’u Safiye Kılbacak, 'Nazife Kadın’ı Öznur Türkmen, 'Arap Bacı’yı Hilal Bayrak, 'Kavuklu Arkası’nı Selahattin Yılmaz, 'Beyzade Dilaver' rolünü de Ahmet Türkmen üstlendi

Gösteri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Erdal Türkmen, köy halkının desteğiyle tiyatro grubu oluşturduklarını ifade ederek, “İstanbul’da ünlü sanatçıların jüri üyeliğini yapacağı ‘Eski Dilde Tiyatro (Orta oyunu)' adlı yarışmada Tarsus’u temsil eden tek tiyatro grubuyuz. Amatör şekilde bu yarışmada hünerlerimizi sergileyerek hem köyümüzü, hem de Tarsus’u en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olacağız” dedi.

Kaynak: İHA