GİTSOF 2012 Kapılarını Açtı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)'nın düzenlediği
GİTSOF 2012 Fuarı, Giresun Liman sahasında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Fuarda firmalar ürünlerini sergiliyor. Vali Dursun Ali Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, illerin ve ilçelerin gelişmesinde fuarların öneminin büyük olduğuna dikkat çekti. Şahin, Giresun her gün farklılaştığını, Giresun’un her gün bir ivme kazandığını kaydederek, "Giresun her gün farklılaşıyor. Giresun her gün bir ivme kazanıyor. Belki bugüne kadar durağandı, ama bundan sonra büyük gelişmeler olacak. Gelişimler oluyor da. Giresun, güzellikleri hak eden, güzel insanları bağrında barındıran, bu güzel ilimize ne kadar hizmet edersek, o kadar bizim de bir hanemize yazılacağına inanıyorum. Giresun sadece tek yönlü değil, sadece üniversitesiyle değil, valiliğiyle, belediyesiyle, işadamlarıyla Giresun kalkınacak. Hatta kahvehanede oturan, çay demleyen insanların farklılaşmamasıyla Giresun ivme kazanacak. Belki bugüne kadar karamsarlıklar vardı ama karamsarlıklar bitiyor. Giresun için bir bahar havası geliyor. Diyeceksiniz ki, Sayın Vali nereden bahar geliyor. Tabi haklısınız. Bakın bahar nelerle geliyor. Teşvikle, Giresun için teşvik bir nimettir. Hatta en büyük nimettir. Giresun bu teşvikle ivme kazanacak. Giresun’a bir bahar havası gelecek. Sadece teşvikle değil. Merkezi Giresun’da bulunan DOKAP ile, Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü çok önemli. Giresun’da kurulan KOSGEB şu ana kadar 3.5 milyon lira kredi vermiştir. Bu kurumlar Giresun’a ivme kazandıracaktır.” dedi.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise GİTSOF’u her yıl bir önceki yıla göre daha geniş ve daha fazla katılımla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çakırmelikoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemiz ticaret ve sanayisinde birçok sektörü içersinde barındıran ve ilimizde geleneksel hale dönüşen GİTSOF ilimizin sosyoekonomik gelişimine de büyük katkıları bulunmaktadır. Açılışını yaptığımız bu fuarda, firma ve kurumlar, ürünlerini ve markalarını tanıtma, ilgi çekme, ve pazarlama fırsatı bulmaktadır. Odam adına fuara katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim.” Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuardaki stantları ziyaret eden Vali Şahin ve beraberindekiler firma ve kurum yetkililerinden bilgi aldı. Vali Şahin, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi standında tansiyonunu kontrol ettirdi. GİTSOF 2012 Fuarı, 23 Temmuz Pazartesi gününe kadar açık olacak .