Eroğlu, Mustafa Hamarat'ı Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC 'ye gelen TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Hamarat’ı kabul etti.

Eroğlu nezaket ziyareti niteliğindeki kabulde yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in gönderdiği selama teşekkür ederek, Çiçek’in KKTC’ye büyük hizmetleri olduğunu; KKTC halkının onu unutmayacağını söyledi.

20 Temmuz’da bir arada olmanın önemine işaret ederek, bugünlere, 1963’lerden başlayan karanlık günlerden geçilerek gelindiğini dike getiren Eroğlu, o karınlık günlerin unutulmadığını ve unutturulmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yine de “önümüze bakmalıyız” diyerek sürdürdüğü konuşmasında, önemli olanın, KKTC ve halkının güvenli mutlu yaşaması olduğunu kaydetti.

Eroğlu, kendisinin 60’lı, 70’lı yılları yaşadığını ifade ederek, bugün de, geçmişte yaptığı tüm görevlerde de hedefinin, Kıbrıs Türk halkının güven içinde ileriye bakan bir halk olarak yüceltilmesi olduğunu belirtti.

Derviş Eroğlu, yavruvatan-anavatan anlayışıyla bugünlere gelindiği, her ülkede sorun olabileceğini, önemli olanın sorunların çözülmesi olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Eroğlu, TBMM Temsilcisi Mustafa Hamarat aracılığıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e selam gönderdi. Eroğlu görüşmenin anısına Hamarat’a Cumhurbaşkanlığı şildi verdi.TBMM Başkanlık Divanı Katibi Mustafa Hamarat ise konuşmasında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda KKTC’de olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hamarat, Türkiye’nin bir bütün olarak Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini söyleyerek, 20 Temmuz’un Türk milletinin tarihten gelen “mazlumun yanında” olama pratiği nedeniyle gerçekleştirildiğini belirtti.