Bursa, İşsizlerini Çankırı’ya Gönderecek

Sanayi şehri Bursa’da, yoğun işsizliğin ortadan kaldırılması için ilginç bir çalışma başlatıldı.

İşsizliğin yoğun olduğu ilçelerin başında gelen merkez Yıldırım İlçe Belediyesi, işsizliğin sıfır olduğu Çankırı’nın Şabanözü ilçesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere yaklaşık 800 kişi gönderecek. Gidecek işçilerin yol masraflarını Yıldırım Belediyesi karşılayacak. Şabanözü Belediyesi ise işçilere ev bulacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı arasındaki protokol, Molla Yegan Kültür Merkezi’nde imzalandı. “İş Arayanlar Aranıyor” projesi ile hem iş arayanların hem de işçi bulmakta sıkıntı çeken işverenlerin rahat bir nefes alacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, ilçelerinde çok sayıda fabrika kurulduğunu, işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Ben de Bursa'da ikamet eden vatandaşların oraya yerleşerek çalışabileceklerini söyledim. Teklifim olumlu karşılandı ve çalışmaya başladık. Proje kapsamında Yıldırım ilçesinde 3 yıldır ikamet eden vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederek iş bulabilecek.”

Yıldırım’ın nüfus itibariyle işsiz oranının yüksek olduğu bir ilçe olduğunu belirten Keskin, şu bilgileri verdi: “İş bulmakta sıkıntı çeken vatandaşlarımız, Şabanözü Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara yönlendirilerek iş sahibi yapılacak. İşte kardeş belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğimiz bu proje ile ilk etapta 400, ikinci etapta da 400 çift sigortaları ve iş güvenlikleri sağlanarak, istihdam edilecek. Gidecek çiftlerimiz akraba, arkadaş ya da karı koca olabilirler. Kendilerinden tek isteğimiz gitmeden önce bizlere, Şabanözü’nde sebatla çalışacaklarını belirten bir taahhütname imzalamaları.”

“FABRİKALAR İŞÇİ BULAMIYOR”
Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı ise kendi ilçelerinde işsizlik oranının sıfır olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “5 bin 500 nüfuslu Şabanözü’nde fabrikalarda çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Ben aynı zamanda Şabanözü Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütüyorum. İlçemiz teşvikte 5. bölgeye girdi. Bununla birlikte 2005 yılında devreye giren organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 21 fabrika var. Bu farikalar elektrikli ev aletleri, PVC fabrikaları, çorap, mobilya fabrikaları. Vatandaşlar asgari ücretin düşük olması sebebiyle çalışmak istemiyor. Ancak biz buna çare bulduk. Bir aileden iki kişi çalışırsa maddi imkanları daha iyi olacaktır. Zaten Bursa'dan gelecek olan aileler belediye imkanlarından yararlanarak taşınacak. Şabanözü'nde konut sıkıntısı çekmeyecek. Biz onların her türlü sıkıntısıyla ilgileneceğiz.”

BAŞVURU ŞARTLARI
Projeden yararlanmak isteyenler, 01-30 Ağustos tarihleri arasında Yıldırım Belediyesi'ne başvuruda bulunacak. 400 çiftin kabul edileceği projeye karı kocanın yanı sıra akrabalar ve arkadaşlar da başvurabilecek. İlk etapta 200, ikinci etapta 200, toplamda 400 çift, Şabanözü Belediyesi ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından sigorta ve iş güvenliği sağlanarak işe yerleştirilecek. Ev eşyalarının naklini ve ulaşım masrafını, bayram ile toplu izinlerdeki geliş ve gidiş masraflarını Yıldırım Belediyesi üstlenecek .