Muş İl Müftüsü Atlı Açıklaması

Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, Müslümanlar için çok önemli olan ve farklı yiyeceklere ihtiyaç duydukları ramazanı fırsat bilerek bir malın fiyatını değerinin üzerinde bir bedelle satmanın caiz olmadığını bildirdi.

İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı Cuma günü başlıyor. Ramazan boyunca kurulacak sofraların zenginliği sebebiyle çarşı ve pazarda bir hareketliliğe sebep oluyor. Kimi zaman ramazanın bu özelliğini fırsat bilenler gıda ürünlerinde zamma gidiyor.

Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın manevi atmosferinden toplum olarak daha iyi yararlanmak gerektiğini belirterek, ''Merhamet ayı olan ramazanda kardeşliği, birliği, beraberliği, dostluğu, arkadaşlığı, yoğun yaşamalıyız. Bütün Müslümanlar olarak birbirimize karşı, çok daha cömert ve yardımsever olmalıyız'' dedi.

Elbette ki esnafıyla, memuruyla ve toplumun diğer kesimleriyle mübarek ramazan ayını daha verimli olacak şekilde geçirilmesi gerektiğini altını çizen Atlı,şunları kaydetti:

''Ramazan ayında insanlarımız çok farklı yiyeceklere ihtiyaç duyuyor ve sofralarını farklı gıdalarla donatmak istiyor. Esnafımız, vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarını gidermede noktasında kolaylık göstermeli, fiyatları yükseltmek yerine daha makul seviyeye çekerek vatandaşlarımızın daha güzel bir ramazan geçirmelerine yardımcı olmalılar. Müslümanlar için çok önemli olan ve farklı yiyeceklere ihtiyaç duyulan ramazanı fırsat bilerek bir malın fiyatını değerinin üzerinde bir bedelle satmak caiz değildir.''

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Yahya Öylek
Kaynak: AA