Malatya'da Trafik Kazası

Darende ilçesinde otomobilin çarptığı kadın öldü, eşi ise yaralandı.

Fahri Y'nin kullandığı 01 PP 022 plakalı otomobil, Malatya-Kayseri karayolunun Darende ilçesi Kaldırım Mahallesi mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan Kamil ve Hacer Özkazan çiftine çarptı.

Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yaralıların hastaneye kaldırılması için kaza yerine ambulans çağrıldı. Darende'de 112 Acil Servise bağlı tek ambulans olduğunun, bu ambulansın da başka bir vakaya gittiğinin, en yakın ambulansın ise Malatya'dan gelebileceğinin belirtilmesi üzerine, özel bir araçla Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nden olay yerine sağlık görevlileri getirildi.

Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından yaralı çift, bir kamyonetin kasasında taşınarak, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hacer Özkazan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamil Özkazan ise bir süre sonra hastaneye gelen ambulansla Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Özkazan'ın tedavisinin sürdüğü bildirildi.

AA muhabirinin görüştüğü Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Dağhan, bölgede Akçadağ ilçesindeki Kozluca istasyonundan ve Darende ilçesinden 2 ambulansın görevli olduğunu söyledi.

Kaza sırasında Kozluca'daki ambulansın Akçadağ Devlet Hastanesi'ne, Darende'deki ambulansın ise Malatya merkeze hasta nakli yaptığını belirten Dağhan, kaza 112 Acil Servise bildirildikten sonra Kozluca ambulansının Darende'ye yönlendirildiğini kaydetti.

Yaralı yakınlarının, yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüğünü dile getiren Dağhan, ''Bir ağır yaralı olduğu için askeri helikopter kaldırmak için görüşüldü. Vatandaşımızın maalesef hastanede yaşamını yitirdiği haberi gelince, helikopter kaldırılmadı. Yaralı vatandaşımız da ambulansla Malatya'ya nakledildi'' diye konuştu.

Bu arada, otomobil sürücüsü Fahri Y'nin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA