Karatay'da Eğitime Yatırım Devam Ediyor

Karatay Belediyesi'nce, ilçede eğitimin en üst seviyelere çıkması amacıyla bugüne kadar 25 tesisin ilçeye kazandırıldığı bildirildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yazılı açıklamasında, Cengiz Topel ve Büyüksinan Mehmet-Fatma Dalan İlköğretim Okulu bahçelerine Karatay Belediyesi'nce kazandırılan suni çim sahaları yerinde inceledi.

Eğitime yönelik yatırımların devam ettiğini belirten Hançerli, ilçeye 14 okul binası kazandırmanın yanı sıra 15. okul binasının protokolünün de imzalandığını ifade etti.

Spor salonları, suni çim sahaları, anaokulu binaları olmak üzere 25 tesisi eğitim adına ilçeye kazandırdıklarını vurgulayan Hançerli, şunları kaydetti:

''İki okul bahçesine suni çim saha yapımı tamamlandı. Yapılan suni çim sahaların Büyüksinan Mehmet-Fatma Dalan İlköğretim Okulu bahçesine 800 metre karelik alanın belediyemizce kamulaştırılarak suni çim saha ve çevre düzenlemesi yapıldı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu bahçesine ise 600 metrekare alanda suni çim saha yapıldı.''

Hançerli, ayrıca okul bahçelerine çevre düzenlemesi, kamelyalar ve basketbol sahalarının da kazandırıldığını dile getirdi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA