E-devlet Kapısı’nda İlk Büyükşehir Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan “e-Devlet Kapısı”ndaki ilk Büyükşehir Belediyesi oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmetlerinin tek kapıdan sunulmasını ve kullanıcıların devlet hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde erişimini sağlayan platform olan e-Devlet Kapısı’ndaki ilk Büyükşehir Belediyesi oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden hizmet veren e-Devlet Kapısı’nın birçok kamu hizmetine tek bir noktadan ulaşmanın mümkün olduğunu ifade etti.

Teknolojik yatırımlarda ve e-devlet projesine en hızlı uyum sağlayan belediyelerin başında geldiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, bu yolla vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet verildiğini dile getirdi. e-Devlet Kapısı’nın bu anlamda bilgi toplumuna geçiş sürecinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait e-Belediye hizmetlerine de artık e-Devlet Kapısı üzerinden de ulaşılabildiğini kaydetti.

e-Devlet Kapısı’nda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin e-belediye hizmetleri kapsamında şimdilik açık kapı, bilgi edinme hakkı, borç bilgileri sorgulama ve nöbetçi eczane sorgulama hizmetlerine ulaşılabildiği ve kısa zamanda da hizmet sayısının artırılacağı ifade edildi.

www.turkiye.gov.tr adresindeki kayıtlı kullanıcı sayısı 13.131.400’ü bulurken, sitede şu an için 42 devlet kurumu hizmet verdiği hatırlatıldı .
Kaynak: İHA