MHP'li Günal'dan 2b Eleştirisi

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 2B ile ilgili düzenlemede bazı kişilere rant sağlamak için Kepez’deki gecekondu ile İstanbul Boğazı'ndaki villalara aynı yasanın çıkartıldığını ileri sürdü.

MHP Antalya il binasında partisinin meclis üyeleri, il ve ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Günal, orman vasfını yitirmiş 2B arazileriyle ilgili Antalya'da da problem yaşandığını aktardı. Günal, "2B, Antalya’nın en büyük sorunlarından biri. Yüzde 50 olan bedel durdurulup yüzde 70’e çıkartıldı. Sayın Başbakan’ın talimatı ile yüzde 70’e çıkartıldı. Hadi o belirlendi diyelim rayiç bedeli konusu var en önemli husus bu. Vatandaş soruyor bunu kim belirliyor? Bunu yapan kim? Maliye Bakanlığı'nın buradaki sorumlusu defterdarlık. Defterdarlıkta onların elinde istediği gibi kullanılıyorlar. Bunun yanında para yatırınca iş bitmiyor, parayı yatırmazsa haktan yararlanamıyor, yatırıyor kanunların tamamını kabul etmiş gibi oluyor. Maalesef bu kadar adaletsiz bir durum yaşanıyor.” şeklinde konuştu.

Günal ayrıca MHP'li arkadaşlarının yaptığı hizmeti başkalarının yapıyor gibi gösterildiğini de öne sürdü. Diğer yandan İl Genel Meclis Üyesi MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç da söz aldığı toplantıda, AK Parti Antalya İl Başkanı ve Milletvekili Mustafa Köse’nin, "İl Genel Meclisi'nde MHP ve CHP koalisyonu maalesef partizanlık yapıyor. AK Parti'ye yüksek oy çıkan köyleri adeta cezalandırıyorlar.” sözüne tepki gösterdi. Antalya’daki 584 köyü ayırım yapmadan kendi köyleri gibi gördüklerini ifade etti.

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin de "Köylü mahsur elektrik parası veremiyor ürünler tarlada kalıyor. Madem köylere giden hizmet onlarınsa, gitmeyen hizmet nasıl bizim olur cevap versinler." dedi.