Fener Rum Patriği Bartholomeos Alanya'da Kilise Ziyaret Etti

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Alanya Kalesi'nde bulunan 11'inci yüzyıla ait 'Aya Yorgi' olarak bilinen Bizans Kilisesi ile Hıdır İlyas mevkiindeki Hıdrellez Kilisesi'ni ziyaret etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Aziz Alipios Kilisesi'nden Peder Mikail Anishchenko ile birlikte Antalya'nın Alanya ilçesine geldi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından karşılanan Patrik Bartholomeos, encümen odasında Sipahioğlu'ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Bartholomeos, herhangi bir açıklama yapmayacağını söylediği gazetecilere masada duran Alanya muzlarından ikram etti. Sipahioğlu'na ne kadar süredir başkanlık yaptığını soran Bartholomeos, aldığı '3'üncü dönem' yanıtı karşısında "Vatandaş sizi çok seviyor." dedi.

Bartholomeos daha sonra Alanya Kalesi'ndeki 11'inci yüzyıla ait 'Aya Yorgi' olarak bilinen Bizans Kilisesi'ni gezdi. Surlardan bir süre Alanya manzarasını izleyen Bartholomeos, Sipahioğlu ve Aziz Alipios Kilisesi'nden Peder Mikail Anishchenko ile birlikte kilise manzaralı fotoğraf çektirdi. Gazetecilere 'Hayırlı Ramazanlar' dileğinde bulunan Bartholomeos, kale gezisi sonunda gazetecilerin 'Alanya'yı nasıl buldunuz?' sorusunu ise "Çok güzel. Bu yüzden çok turist çekiyorsunuz." dedi.

ARDİD BAŞKANI ANZHELA, KLİSE İSTEDİ

İç kale kapısında Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ve ilçede yaşayan Ruslarla sohbet eden Bartholomeos, kendisini kutsamasını isteyen Anzhela'ya siyah bileklik ve ikona hediye etti. Anzhela'nın Alanya'da ibadet edebilecekleri bir kilise yapmak için yardım istemesi üzerine Bartholomeos "Bu isteğinizi yazılı olarak bildirin. Ne gerekiyorsa yapalım." yanıtını verdi. Bir gazetecinin “Kilise istiyorlar. Ne diyeceksiniz?” şeklindeki soruya ise Bartholomeos, “Burada 3-4 bin Ortodoks varmış. İnşallah açılır.” diye cevap verdi. Bartholomeos daha sonra Hıdır İlyas mevkiindeki Hıdrellez Kilisesi'ni ziyaret etti. Bartholomeos klise de ibadet etti .