Elazığ'da Biçerdöver Denetimleri

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, biçerdöver denetimlerinin yapıldığını bildirdi.

Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, ürün hasadında tane kaybını en aza indirmek, çiftçilerin büyük emeklerle üretmiş olduğu ürünün tarlada kalmasını engellemek amacıyla biçerdöver kontrollerinin yaklaşık 1 ay önce başladığını ve aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da il sınırları içerisinde hasat yapan biçerdöverlerin Bakanlığın ilgili talimatları doğrultusunda kontrol edildiğini ifade eden Kaygusuz, bu amaçla kentin 15 kontrol bölgesine ayrıldığını, merkez ilçede 5, diğer ilçelerde de birer adet olmak üzere toplam 15 ekipte 42 teknik elemanın görevlendirildiğini belirtti.

Kaygusuz, şu ana kadar yapılan kontrollerde merkeze bağlı 38 köyde 29 biçerdöverin arpa ve buğday hasadı yaparken teknik elemanlarca kontrole tabi tutulduğunu ve eksikleri tespit edilenlere gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi.

Çiftçilere biçerdöver sahipleri ile mutlaka hukuki geçerliliği olan sözleşme yapmalarını öneren Kaygusuz, üreticilerin tane kaybına sebep olan biçerdöverleri en yakın tarım teşkilatına bildirmelerini istedi.

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA