Çelikhan'da Matematik Bahçesi Kursu Veriliyor

Adıyaman Çelikhan ilçesinde Çelikhanlı matematik öğretmenleri başarılı öğrencilere; Matematik Bahçesi Kursu ve Matematik Yaz Kursu kapsamında eğitim veriyorlar.

Matematik öğretmenleri tarafından organize edilen kurslar, Çelikhan Atatürk İlköğretim Okulu'nda ve Çelikhan öğrenci pansiyonunda veriliyor. Çelikhan Matematik Yaz Okulu'nda 12 öğretmenle 90 öğrenciye kurs veriliyor. Kurslara Şanlıurfa Fen Lisesi'nden 22 öğrencinin de katkıda bulunduğu belirtildi.

Matematik Bahçesi Kursu ise 4'üncü yıldır başarılı öğrencilere verilirken, Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ve Belediye Başkanı Mehmet Bora’nın katkılarıyla 10 gönüllü öğretmen tarafından 45 öğrenciye 10 günlük kurs verilmekte.

Matematiğin aynı zamanda hayatı anlamanın ve sevmenin bir yolu olduğunu belirten Matematik Öğretmeni Hüseyin Soylu, "Matematik, öğrenmekten ve ezberlemekten çok anlamaya dayanır. Temeli çok sağlam tutmak lazımdır. Bu kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız Çelikhanlı öğrencilerimize destek olmaktır" dedi

Çelikhan'da matematik kurslarının her yaz devam edeceği öğrenildi .
Kaynak: İHA