'Belki Gerçek Siyasal Eksenimize Otururuz'

CHP Mersin milletvekili İsa Gök, partisinin 34. Olağan Kurultayı'nda konuştu. Gök, 'Kurultaya bir hafta kala laik olduğumuz, anti emperyalist olduğumuz, Atatürkçü olduğumuz aklımıza geliyor. Her hafta kurultay yapalım; belki gerçek siyasal eksenimize otururuz' dedi.

    CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin milletvekili İsa Gök kurultayda muhalif bir konuşma yaptı. Bir önceki kurultayda salonda olay çıkaran ve CHP'liler tarafından yaka paça dışarı atılan İsa Gök, kurultay'da yaptığı konuşmada sert eleştirlerde bulundu.

    İşte İsa Gök'ün açıklamasından satırbaşları;

    Önceki dönem genel başkanlarım dahil olmak üzere tüm genel başkanlarımı parti emekçilerini delegelerimizi yıllardır CHP'ye ömürlerini adamış değerli parti dostlarıma sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum.

    'LAİKLİK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR '
    Arkadaşlar öncelikle PM raporuna muhalefet şerhi vermiş tek üye olarak konuşma sınırıma biraz daha müsamaha gösterilmesini istiyorum. Öncelikle PM raporuna 6 sayfa şeklinde sunduğum muhalefet şerhimde laiklik ve PKK terörü konusunda partimizin geçirdiği söylem ve eylem tarzını arz etmeye çalıştım. Laiklik CHP'nin 6 okundan biridir. Üniversitede türbanın serbest hale gelmesinden şu anda türbanın ilkokullara kadar inmesine dahlimizi düşünmenizi istiyorum. 4 + 4 + 4 anayasa kadar önemlidir. Bu kanun gelecekteki nesilleri dönüştürecek. Parti olarak biz 653 sayılı kararnameyi ağzımıza almadık. Bu kararnameyle kuran kursuyla tarikat eğitimi ilkokula indi. Laiklik bizim partimizin olmazsa olmazıdır.

    'KURULTAYA 1 HAFTA KALA ATATÜRKÇÜ OLDUĞUMUZ AKLIMIZA GELİYOR '

    Kurultaylara seviniyorum kurultaya bir hafta kala laik olduğumuz, anti emperyalist olduğumuz, Atatürkçü olduğumuz aklımıza geliyor. Her hafta kurultay yapalım; belki gerçek siyasal eksenimize otururuz. Güneydoğu ve PKK konusunda felaket bir söylem-eylem değişikliğine gittik. Bir üst yapı herşeyi değiştirdi. Oslo'yu resmileştirdik. Bu çok tehlikeli bir gidiş.

    Biz devrimciyiz; biz solcuyuz... Anti emperyalist, Kemalistiz. Değişimin parçasıyız; engelleyemezsiniz! Değişmeyen tek şey değişimdir.

    'BİZE METAMORFOZ ÖNERİYORLAR '
    Türkiye dönüştürülüyor. Bu iktidar yargıyı okulları cumhurbaşkanlığını dönüştürdü. Her şeyi dönüştürürken önüne yeni kelimesi koydular. Bize başkalaşın diyorlar; metamorfoz öneriyorlar... Hangi tür sosyal demokrasi? Batılı sosyal demokratların savaş gemileri Libya önündeydi, Suriye önündeydi. 'Kemalizm'i terketmeden Avrupalı olamazsınız ' diyorlar. Biz Kemalizm'i terketmeyiz. Değişim diye ortaya konan şey metamorfoz başkalaşma özünü kaybetme... CHP, anti-emperyalist duruşla 1 Mart tezkeresine karşı durdu. Kızdılar hedefe CHP'yi koydular şimdi diyorlar değişin başkalaşın diyorlar. 6 Ok bizim herşeyimizdir. Şimdi liberalizm ağırlıklı CHP yaratma çabası var. Tüm mandacılar bu değişimi destekliyorlar. CHP'nin değiştirilmesine direnelim tek güvencem sizsiniz.