Yurt Dışına Çıkacak Öğrencilere Dil Eğitimi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde, Erasmus değişim programıyla yurt dışına çıkacak öğrencilere yabancı dil eğitimi verildiği bildirildi.

Karatekin Üniversitesi Uluslararası Dil Merkezi Müdürü Hakan Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erasmus değişim programlarına seçilen öğrencilere merkezlerinde 3 aylık dil eğitimi verdiklerini belirtti.

Bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu düşündüklerini ifade eden Baykan, ''Şimdiye kadar 80 öğrencimizi yurt dışına gönderdik. Öğrenciler bu kurslar sayesinde gittikleri ülkelerde derslerinde daha başarılı oluyor'' dedi.

Baykan, kurslarda yabancı öğretmenleri tercih ettiklerini aktararak, bu sayede öğrencilerin hem dil aksanına alıştıklarını hem de gidecekleri kültürü tanıdıklarını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın merkezi daha önce ziyaret ettiğini ve kursları çok beğendiğini vurgulayan Baykan, ''O gezinin ardından YÖK, tüm üniversitelere bu uygulamayı yapmalarını gerektiğini bildiren yazı gönderdi'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Mustafa Gökçeoğlu / Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA