Talas Toki Spor Merkezi Açıldı

Talas ilçesinde, Büyükşehir Belediye tarafından yaptırılan spor merkezi törenle hizmete sunuldu.

TOKİ Kümeevler bölgesindeki tesisin açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, milli basketbolcu Fatih Solak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada, hızla değişen bir çağda yaşanıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bundan 50 yıl önce bir belediye başkanı çıksa insanların bantlarda yürüyeceği, kültür fizik hareketleri yapacakları salonlar yapsa herhalde kimse iltifat etmezdi. Günümüzde insanların masa başında çalışmalarından dolayı böyle aktivitelerin olması gerekiyor. Belediye olarak dört bir yanda hummalı çalışmalarımız var. Talas ile alakalı çalışmalarımızı biliyorsunuz. Şu an Talas'da raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Bu faaliyetlerin toplam bedeli 100 milyon lira. Anayurt üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor.''

Özhaseki, Kayseri'yi daha da geliştirecek projeler yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Abdullah Gül Üniversitesi'nde çalışmalarımız devam ediyor. Yabancı dil eğitimi yapacak, yurt dışından öğrenciler gelecek. İkinci devlet üniversitesi Kayseri için olmazsa olmaz diyoruz. Bir taraftan Erciyes'te kayak merkezi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Erciyes Projesi Kayseri'yi dünyaya açacak bir pencere. İki sene içerisinde Erciyes'te yapılan bütün çalışmalar bitmiş olacak. 200 kilometre civarında kayılacak pist çıkacak ortaya. Erciyes Projesi kapsamında 3 bin kişiye iş imkanı çıkacak. Ayrıca Kumarlı'da 700 dönüm üzerinde Anadolu Harikalar Diyarı Projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Çocuklar için çok güzel bir mekan doğuyor. Devam eden projede çok güzel aktiviteler var. Projede su parkı var, 200 dönüm üzerine hayvanat bahçesi kuruluyor. Buna benzer on aktivite yapılıyor. Şehir içerisinde Gevher Nesibe Şifahanesi Selçuklu Müzesi oluyor. Kayseri Lisesi Abdullah Gül Müzesi oluyor. Kayseri Mahallesi çalışmalarız da şu an devam etmekte. Gelecek yıllarda 'işte benim şehrim Kayseri. Burada yaşamaktan onur duyuyorum' dediğimiz bir Kayseri'ye doğru gidiyoruz dedi.

Konuşmaların ardından spor merkezinin açılışı yapıldı. Başkan Özhaseki, açılışın ardından çocuklara basketbol topu hediye etti.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA