Bitlis Kademeli Eğitim Sistemine Hazır

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, bu yıl uygulamaya geçilecek olan kademeli eğitim sistemine hazır olduklarını söyledi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, yapılan eğitim yatırımlarından dolayı, Türkiye'deki 81 il içinde Bitlis'in en az sıkıntı yaşayan il olacağını bildirdi.

Kademeli eğitim sisteminin normlarını girerek, altyapısını tamamladıklarını ifade eden Korkmaz, ''Kentte bu yıl sadece orta öğretimde 85 derslik açılacak. 85 derslik 3 bin öğrenciye mekan oluşturmaktır. Yeni lise ve orta okullarımız açılacak'' dedi.

Kademeli eğitimin en önemli özelliğinin öğrencilere seçme hakkı verilmesi olduğunu dile getiren Korkmaz, bu sistemle artık tek tip insan yetiştirilmeyeceğini söyledi.

Dünyayla entegre olarak dünyanın eğitim sistemini uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

''İkinci kademeden itibaren seçmeli dersler olacak. Bu seçmeli derslerle öğrenciler lise öğretimine hazırlıklı girecek. Kaliteli bir eğitim sistemi geliyor. Dünyayla rekabet edebilecek ülkenin kalifiyeli elemanlarını ve kendi öz değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek adına bu sistem bizi iyi bir yere taşıyacak.''

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Yahya Öylek
Kaynak: AA