Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi İki Ay İçinde Hizmete Açılacak

Uşak Belediyesi’nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2 ay içinde hizmete açılacak.

Merkez için iki at antrenörü işe başlarken, 9 adet İngiliz, Arap, Pony ve Hofringer cins atlar merkeze yerleştirildi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan ve 800 bin TL’ye mal olan merkezde otistik ve zihinsel engelli çocuklara eğitim verilecek. Merkezden vatandaşlarda at ve binicilik eğitimi için yararlanabilecek. Belediye Başkanı Ali Erdoğan, çalışmaların devam ettiği merkezde incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı. Amaçlarının otistik ve zihinsel engelli çocukların hayata bağlanmasında katkı sağlamak ve vatandaşların boş zamanlarında at binmeyi öğrenmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Proje üzerindeki çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü anlatan Ali Erdoğan, merkezin açılması ile birlikte atçılığın ve ata sporu ciridin gelişeceğine inandıklarını belirtti.

Engelli dostu bir kent olmak için Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin büyük önem taşıdığını kaydeden Ali Erdoğan, “İlimiz engelli dostu bir kent olmak için önemli aşamalar kaydetti.

Engelli vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. Uşak’ta kısır olan sosyal faaliyetler açısından da önemli bir merkez olacak burası. Ata sporumuz cirit gelişecek ve ciride gönül verenler at binmeyi merkezimizde gönül rahatlığı ile öğrenecekler. Ciride verdiğimiz maddi desteğin yanı sıra yetişmiş binici desteği de vermiş olacağız” dedi.

Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını da belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, “Biz Uşak’ta yapacağımız farklı çalışmalar ile vatandaşlarımızın nefes almasını istiyoruz. Belediyeciliğin şehri alt yapı ve üst yapı olarak güzelleştirmesinin yanı sıra sosyal alanlar oluşturması da olduğunu biliyoruz. Bu nedenle göreve birçok proje yaptık. Merkezin birden çok önemli fonksiyonunun olduğunu düşünüyoruz. Öncelikli olarak zihinsel engelli ve otistik çocuklarımızın rehabilitasyonu önemsiyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıların aşılmasında bizde önemli katkı sağlamak istedik. Atlar ile rehabilitasyonun bu konuda sağladığı katkılar bilimsel olarak da ispatlanmıştır. Bu desteğimizin yanı sıra vatandaşlarımızın da gelerek eğitim alması bizler için önemli bir olgudur. Ayrıca ata sporumuz olan ciridin önemli olduğu kentimizde merkez önemli bir işlev görecektir” dedi.

Kaynak: İHA