Ak Parti Myk, Has Parti İle Birleşmeyi Görüşecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcıcı Ömer Çelik, partilerine her katılımın AK Parti'nin büyümesi ve daha da güçlenmesi için öngörüldüğünü söyledi.

AK Parti MYK, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştireceği toplantıda HAS Parti ile birleşmeyi de masaya yatıracak. MYK toplantısı öncesi Genel Merkez'e gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti'deki yeni sürece ilişkin soru üzerine, AK Parti'nin her seçime seçim beyannamesini yenilemiş olarak girdiğine işaret ederek, "AK Parti 2002'den bu yana her seçim beyannamesinde yeni bir paradigma belirler. Güncellenmiş, önümüzdeki dönemi belirleyen yeni bir seçim beyannamesi olur. AK Parti kendi kendini yenileyebilen bir parti olduğu için dünyadaki değişimi taşıyabiliyor. Yeni bir süreç olarak değerlendimek doğru değil" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılımına ilişkin yorumların hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Yorumların çoğu masa üzerinde yapılmış yorumlar. Her katılım, AK Parti'nin büyümesi, daha da güçlenmesi için öngörülür. AK Parti'nin temel tutumunda bir değişiklik yok. Ortaya koyduğu Türkiye vizyonu çerçevesinde siyaset yapmak isteyen herkese AK Parti'nin kapısının açık olduğunu Başbakanımız her zaman söylüyor" değerlendirmesinde bulundu. Çelik, "Başbakan'ın davetinden sonra AK Parti MYK'nın, MKYK'nın gündeminde olacaktır" dedi.

Çelik, 'AK Parti Erdoğan sonrasına mı hazırlanıyor?' sorusuna, "Başbakanımızın sonrasına hazırlanma diye bir şey yok. Başbakanımız hangi pozisyonda olursa olsun AK Parti her zaman güçlü olur. AK Parti kurumsallaşmış bir parti. Bir partinin siyaset yapma geleneğini kurumsallaştırmak çok zordur" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, HAS Parti ile bütünleşme konusundaki soruya, "Kurtulmuş'un görev alması partimize güç katar. Bizim kapımız herkese açık. Sayın Kurtulmuş olabilir, diğerleri olabilir. Bu ülkeye hizmet etmek isteyenler, AK Parti ilkelerine uyum sağlayabileceğine inanananlar, AK Parti'ye gelebilir. Davetimiz herkesedir" cevabını verdi .
Kaynak: İHA