Queen-ıı İlk Ziyaretini Yaptı

Marmaris Limanı'na yanaşan 7 bin 478 grosstonluk 103 metre uzunluğundaki Panama bayraklı Orient Queen II adlı lüks yolcu gemisi, Marmaris'e ikk ziyaretini gerçekleştirdi.

Kruvaziyer turizmin gözde merkezlerinden birisi haline gelen Marmaris’e Mayıs ayında başlayan yaz sezonunun ortasında yoğun olarak devam ediyor. İçerisindeki 289 yolcu ve 110 personeliyle Bodrum Limanı’ndan gelen Orient Queen II gemisi geceyi de Marmaris Limanı’nda geçirdi. Gemideki yolcu profiline bakıldığında 193 kişilik üst tabaka zengin Lübnan grubunun yanı sıra, komşu ülkelerden İran ve Suriye’den de yolcular bulunuyor, Yolcular, 7 günlük Beyrut’tan başlayan Cruise gezilerine Limassol, Rodos, Mykonos, Bodrum ve Marmaris Limanlarına uğrayarak tekrar Beyrut’ta tatillerini sonlandıracaklar.

Gemide yolcuların deniz üstünde geçirdikleri zamanı keyifli hale getirebilmek için her şey düşünülmüş. Orient Queen II gemisinin içinde SPA, spor salonu, kuaför, mağazalar, çocuk kulübü, havuz ve jakuzi bulunuyor. Yolcular 5 farklı ülkeden gelen şef aşçıların oluşturduğu geniş açık büfenin keyfini çıkarırken, akşamları, bazı yolcular Lounge’ta Brezilyalı dansçılarla kendilerini Rio De Genaro’da hissederken, bazıları müzikallerle Broadway’e uzanıyor. Bazı yolcular da Casino’da şanslarını deniyor.

Marmaris’te kruvaziyer gemiyle çok gelmesine alışkın olmadığımız Lübnan kafilesi Marmaris’in hem gecesini, hem gündüzünü keşfetme imkânı buldu. Pazar günü sabaha karşı 03.00 sularında Beyrut Limanı’na hareket eden Orient Queen II gemisi Ekim ortasına kadar her hafta Marmaris’e toplam 16 sefer daha yapacak. Böylece Marmaris’e 2012 yılında denizden çoğunluğu Lübnan’lı ve komşu ülke vatandaşlarından ortalama 5 bin turist ve onlara eşlik eden 1870 personel ziyaret etmiş olacak .
Kaynak: İHA