Milletvekili Ulupınar:

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim hafızları mezuniyet töreninde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, camii açılışında yaptığı ateist söylemlerine, hafızlık mezuniyet töreninde de devam etti.

Ulupınar, “Meğer ateistleri destekleyen ne kadar kişi varmış. Ben çok icraat yapmama rağmen kolay kolay manşet olmamıştım” dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, daha önce günlerce süren tartışmalara neden olan ateistlerle ilgili söylemlerine Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Gürbüzler köyünde bu yıl 20.’si düzenlenen Kur’an-ı Kerim Hafızlık Kursu Mezuniyet Töreni’nde de devam etti. Milletvekili Ulupınar, Çaycuma ilçesinde düzenlenen cami temel atma töreninde ‘ateist ve dinsiz gençten fayda gelmez’ açıklamalarını hatırlatan Ulupınar, “Bir zaman Çaycuma’da bir cami açılışında yaptığım konuşmamdan dolayı gazetelere manşet olmuştum. Bunun da sebebi de ateistlerdir. Meğer ateistleri destekleyen ne kadar çok kişi varmış. Ben çok icraat yapmama rağmen kolay kolay manşet olmamıştım. Ama o konuşmamdan sonra manşetlerden uzun süre inmedim. Bu programa her yıl geliyorum. Ona göre program yapıyorum. Buralara destek vermek lazım. Ben bu hafız kardeşlerimi yetiştiren önce anne ve babalara ve daha sonra kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Çaycuma’daki konuşmasının anlatmak istediğinden farklı bir şekilde yansıdığını da savunan Ulupınar, yaşanan bu olayla yıllarca yaptığı siyasi hayatı boyunca hiç tahmin edemediği oranda ateist ve ateist dostu olduğunu gördüğünü de vurguladı.

Milletvekili Ulupınar, belediye başkanlığı yaptığı dönemde ise camii yeri için mahkemeye verildiğini de hatırlattı. Ulupınar, 4+4+4 kanun teklifinin tartışıldığı günlerde Çaycuma ilçesindeki cami temel atma töreninde yaptığı oknuşmada, “Dindar bir nesilden kime zarar gelir? Vatana, memlekete, dinine, kendisine, ailesine faydası olur. Ateist, dinsiz bir gençten hiç kimseye fayda gelmez. Kafamızı gözümüzü de yarsalar, bıçak da sallasalar, kurşun da atsalar bu hafta 4+4+4 geçecek" ifadelerini kullanmış, bu ifadeler günlerce süren tartışmalara neden olmuştu. MİSAFİR HAFIZLARA PLAKET Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreni ise Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen misafir hafızların konuşmaları ile sürdü. Mezun olacak hafızların, programa katılan davetli ve misafirlere tanıtıldığı programda, konuşan Devrek İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Gürbüzler Köyü Kur’an-ı Kerim kursunun 1985 yılından itibaren 300 hafız yetiştirdiğini söyledi.

Kursun bölgede bilinen en etkili kurslardan biri olduğunu belirten Nurgün, “Bu kursumuzun daha uzun yıllar ayakta kalabilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın desteklerinin devam etmesini ısrarla rica ediyorum. Mezun olan hafız evlatlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Programın sonunda yapılan dua ile 10 hafız mezun oldu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Devrek İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün’ün yanı sıra törene, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkan Vekili Siyamı Ozkoz, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sariçam, Zonguldak İl Sosyal Proje Etüt Müdürü Hayri Bulazar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, İl Genel Meclis üyeleri Nazmi Öksüz, Şahin Aldıbaş, çevre ilçe müftüleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş u temsilcileri, çeşitli illerdeki camilerde görev yapan İmam-Hatipler ve yüzlerce davetli katıldı.

Mezuniyet töreni, katkı sağlayanlara verilen teşekkür plaketi yapılan ikramın ardından sone erdi. Kur’an-ı Kerim kursu için yarım saat içerisinde 21 bin TL para bağış toplandı .
Kaynak: İHA