Devrek’te Kur’an Bülbülleri İcazet Aldı

Zonguldak Devrek Müftülüğü’nün düzenlediği 20. Hafızlık Mezuniyet Töreni, Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri ve ülkenin seçkin hafızları eşliğinde 20’ncisi gerçekleştirilen Kur’an ziyafetine Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman, Kasımpaşa Camii İmam Hatibi Celal Yılmaz, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant, Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ramazan Pakdil ve Modokoneccar Camii İmam Hatibi Hüseyin Güleç katıldı.

Hocalar, davetlilere Kur’an ziyafeti sundu. Ayrıca merasimde AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. 10 hafızın mezun olduğu törende konuşma yapan Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, 1986 yılında Gürbüzler köyünde açılan kursun Türkiye’de örnek bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Kur’an-ı Kerim insanlığın hidayet rehberi, sımsıkı tutunulması gereken manevi bir ip, gönüllere şifa, toplumun huzur kaynağı ve bizleri ayakta tutan ilahi bir feyzdir. Bunun değerini bilen Gürbüzler köyü hepimize örnek olan böyle bir etkinliğe imza atmışlardır.” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren Nurgün, 1986 yılından günümüze kadar 300’ün üzerinde hafızın yetiştiği kursun, bu özelliğiyle bölgede tek olduğunu kaydetti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NDAN MESAJPrograma katılamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in mesaj gönderdiği merasimde konuşan Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner de kursu başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Program sonunda Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu Derneği’nin yapmış olduğu yardım kampanyasında, hafızlığını tamamlayan 10 öğrenci için 20 bin lira toplandı. Merasim dualarla son buldu .