Bitlisli Tiyatrocular Destek Bulamadı

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, kenti kültür ve sanatta güzel yerlere taşımayı hedefleyen tiyatro topluluklarının yeterince desteklenmediğini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden sadece Bitlis Sanat Tiyatrosu'nun, 11-16 Temmuz'da İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenecek olan ''6. Türkiye Tiyatro Buluşması''na davet edildiğini anımsattı.

Yılmaz, şunları ifade etti:

''Bitlis'i temsillen kıt imkanlarla bu etkinliğe katılarak bir ilke imza atacağız. Bu yetenekli gençler yolda mağdur olsa, bu kesinlikle bizim ayıbımız olmayacak. Başarılı ekibimizi bu etkinliğe sorunsuz ve sıkıntısız göndermek isterdik. Bitlis'i kültür ve sanat dalında en güzel yere taşımayı hedefleyen ve bu noktada yüreğini ortaya koyarak bir şeyler yapmaya çalışan bu topluluğa, kaderleriyle baş başa bırakılmak reva görüldü.

Bize bu konuda sadece iş adamımız Mehmet Zeki Peker destek sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğe yüreğimizle katılacağız. Bitlis için orada olacağız.''

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA