Bitlis'te ''rütbe ve Uğurlama'' Töreni

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve tayini çıkan personeller için rütbe ve uğurlama töreni düzenlendi.

Polis Evi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Nurettin Yılmaz, Bitlis'in Türkiye'de en huzurlu iller arasında bulunduğunu söyledi.

Bu huzur ortamının sağlanmasında Bitlis halkının özverisinin büyük rolü olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Terfi eden arkadaşlarımız bizim için birer gurur kaynağıdır. Bu rütbeler ildeki gelişmelerin bir göstergesidir. Rütbe alan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bitlis'te silahlı kuvvelere, yöneticiler ve halk olarak sonsuz güveniyoruz. Görev yaptığınız yerde, hizmet kalitesini yükseltmek, en büyük önceliğiniz olmalı. Silahlı kuvvetlerimiz karşısındakine saygısını düşürmeden, görevini layıkıyla yerine getiriyor. Güvenlik güçlerimiz sadece asli görevi olan asayişi değil, görev alanının dışında vatandaşlara da yardımcı oluyor. Yeni rütbe alanlara ve yeni görev yerlerine atananlara, meslek hayatlarında başarı dilerim.''

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ise, Türk Polis Teşkilatı olarak tarihsel birikimle vatandaşlara daha kaliteli güvenlik hizmeti verdiklerini ve her geçen gün artan hizmet kalitesini yükseltmeyi kendilerine ilke edindiklerini söyledi.

İnsanların en önemli varlığının canı, namusu, malı olduğunu ve bunları emanet ettiği kurumların başında polis teşkilatının geldiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

''İlde görev yapan 10 rütbeli personelimiz terfi ederek, bir üst rütbeye atanmaya hak kazandı. 18 rütbeli personelimiz de ildeki görevini tamamlayarak, başka illere atandı. İnsanların üzerine titrediği en önemli varlığı, canı, namusu ve malıdır. Bunları emanet ettiği kurumların başında polis teşkilatı gelmektedir. Bu nedenle teşkilat olarak ne kadar hassas ve ne kadar şerefli bir görevin sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz. Bu onurlu görevin ifasında ne kadar zorluk çektiğimizin de farkındayız. Böyle şerefli bir görevin ifasında meşakkatin önemi yoktur. Burada terfi eden arkadaşlarımızın üstün bir görev anlayışı ve feragatle görevlerine devam edeceklerine olan inancım tamdır. Arkadaşlarımıza bundan sonraki görevlerinde başarılar dilerim.''

Ardından törende terfi alan personellere terfileri, davetliler tarafından takıldı.

Törene Vali Yılmaz, 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Yıldızdan, Vali Yardımcıları Süleyman Çelebi, Alp Eren Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kenan Özgür katıldı.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA