Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Türkiye yeni, demokratik, sivil bir anayasaya kavuşuncaya kadar, bu Özel Yetkili Mahkemelerin devam etmesi gerekiyordu'' dedi.

Merinos Parkı'ndaki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Destici, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasına parti olarak karşı olduklarını söyledi.

Destici, hükümet tarafından yapılan bazı uygulamaları tasvip etmediklerini ifade ederek, ''Bunların başında da Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılması geliyor. İleri demokrasilere baktığımız zaman, hiçbirinde hukuk sistemiyle, yargı sistemiyle, adalet sistemiyle bu kadar oynanmadığını görüyoruz'' görüşünü savundu.

Türkiye'de farklı siyasi iktidarların kendi dönemlerinde mutlaka hukuk sistemiyle oynama ihtiyacı duyduğunu dile getiren Destici, ''Biz asla kurunun yanında yaşın yanmasından yana değiliz. Burada mutlaka adaletin tam olarak işletilmesini istiyoruz'' dedi.

Destici, Özel Yetkili Mahkemeler'in devam etmesini, ''birilerinin tutuklanması, tutukluluk hallerinin devam etmesi için'' istemediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bizim istediğimiz şu; Türkiye'de dönem dönem, demokrasimize parlamenter sistemimize, müdahaleler olmuş. Bunların mutlaka hesabının sorulması, bu işi işleyenlerin, hukuk önünde adalet önünde hesap vermesi gerekiyor ki, bir daha bunlar yapılmasın. Türkiye yeni, demokratik, sivil bir anayasaya kavuşuncaya kadar, bu Özel Yetkili Mahkemeler'in devam etmesi gerekiyordu. Sebeplerinden birincisi, terörle mücadeleyi sekteye uğratacağı, ikincisi, darbecileri cesaretlendireceği, tekrar sokağa salıvereceği, üçüncüsü de rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadet sürecinin soruşturulmasının akamete uğrayacağı ile ilgiliydi.''

-Muhsin Yazıcıoğlu-

Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili sorulan bir soru üzerine, Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasının ardından soruşturmaya aynı yetkideki İhtisas Mahkemeleri'nin bakıyor olmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Destici, '' diye düşünüyorum. Bu işin başından beri kaza da demedik suikast da demedik. 'Şahadet süreci' dedik. Bugünde aynı noktadayız'' dedi.

Destici, toplumda ''Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü'' algısını yaratan 5-6 tane ana şüpheden 4'ünün cevabı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bilgi kirliliği, bildirilen yer aranmadığı veya aratılmadığı belli. Kayıp CPS aletleri, bunları sökenler, çalanlar da belli. Radar kayıtlarını kimlerin göndermediği belli. Burada 2 tane cevabı aranan soru ne- Bir, oradaki hava hareketliliği, ikincisi de bizim Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştığımız, tanıkların olduğu, belgelerin olduğu, aynı gün, olaydan 2 saat sonra oraya 2 tane helikopterin inip kalktığı ile ilgili bilgi. Bunların da cevabı bulunduğu anda, bu dosya daha farklı bir sürece doğru gidecektir. Burada tabii ki savcıların aradığı, bir örgüt bağlantısı. Bütün bunlar var, ama bunlar örgütlü bir suç mu, yani bir suikast, bir sabotaj mı yoksa ağır ihmaller bütünü mü- Bunlar soruşturulmaya devam ediliyor.''

-''Ülkemiz için hayırlı olsun''-

Mustafa Destici, bir gazetecinin AK Parti ile HAS Parti'nin birleşmesi tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine, konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Numan Kurtulmuş'un bir kararı olduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş'un, bu konuyu parti kurulları ile görüştüğünü, arkadaşlarının fikirlerini, görüşlerini aldığını ifade eden Destici, Kurtulmuş'un kendi kararının görünürde olumlu olduğunu, bu kararın hem merkez karar üzerinde hem il başkanları üzerinde, tesir edeceğini söyledi.

Destici, ''Ben hem Numan beyin şahsı için hem HAS Parti için oradaki kardeşlerimiz için hem de AK Parti için hayırlı olmasını dilerim. Burada da bu birleşme bütünleşme, Numan beyin AK Partiye katılımı ülkemiz için kendileri için hayırlı olur diye ümit ediyorum'' dedi.

Muhabir: Tarık Üzgün / Haluk Yüksel

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA