Başbakan Erdoğan, Toki Açılışlarını Somalili Gençlerle Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresi için geldiği Eskişehir’de TOKİ’nin yapmış olduğu toplu açılış törenine katıldı.

Kurdele kesimi sırasında seyirciler arasında dikkatini çeken Somalili mülteci gençleri yanına çağıran Erdoğan, açılışı gençlerle birlikte yaptı. Erdoğan, “Sadece Eskişehir’de değil, tüm Türkiye ve tüm Somali’de açılışlar yapıyoruz ve yapacağız.” diye konuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ)’nin Eskişehir’de yapmış olduğu uygulamaların açılış törenini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Vilayet meydanında halka seslenen Erdoğan, AK Parti olarak hizmet siyaseti yaptıklarına değindi. “Önce devlet demedik. Önce insan dedik. Önce bize oy verenler demiyoruz. Sadece insan odaklı, bu ülkenin vatandaşı olan herkese hizmet verme felsefesine sahibiz.” diyen Erdoğan, 81 ili kucaklayan bir siyaset anlayışını sürdürdüklerini ifade etti.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Milletimizi topyekun kalkındırmanın, zenginleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz haritaya baktığımızda siyasi tercihlere göre bölünmüş bir Türkiye değil, ay yıldızla boydan boya boyanmış tek bir Türkiye görüyoruz.”Konuşmanın ardından açılış törenine geçildi. Başbakan Erdoğan seyirciler arasından dikkatini çeken 5 Somalili genci yanına çağırdı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındığı öğrenilen Somalili gençlerle yakından ilgilenen Erdoğan, açılış törenini de birlikte gerçekleştirdi. Erdoğan kurdele kesimi sırasında “Sadece Eskişehir’de değil, tüm Türkiye ve tüm Somali’de açılışlar yapıyoruz ve yapacağız.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra gençlerle bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan'la birlikte açılış törenini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Somalili gençler, ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye yerleştiklerini söyledi.

Türkiye’den memnun olduklarını belirten Somalili mülteciler, Başbakan Erdoğan’ın kendilerini iyi karşıladığını ifade etti.