Kocayayla'da 'yeşil' Kamp

Türkiye’deki "Yeşiller" hareketinin her yaz düzenlediği "yeşil" kamp bu sene 13-16 Temmuz tarihleri arasında Keles Kocayayla'da yapılıyor.

Her yaz başka illerde düzenlenen kamp geçen sene Kazdağları'nda yapılmıştı. Yeşiller Partisi üyelerinin yanıs ıra Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyeleri ve bağımsız görüşe sahip çevreci insanların da katıldığı kampta 65 kişi bulunuyor. Kampın yapılacağı yer ve kampla ilgili bilgiler internet ve gazeteler vasıtası ile insanlara duyuruluyor. İsteyen herkes bu kampa katılabiliyor. Kampa katılan 65 kişi, Kocayayla'da bulunan ve özel bir şirkete ait olan bungolov tipi evlerde kalabildiği gibi kendi kurduğu çadırlada da kalıyor.

Kampı organize edenlerden biri olan Durukan Duru, "Ülkemizde ve dünyada ekolojik, ekonomik ve toplumsal meselelerle boğuştuğumuz bu dönemlerde gerçek bir çözüm olarak yeşil politikayı tartışmak ve somut çözümler bulmak için toplandık. Ülkemizde herkesin barış ve demokrasi içinde sağlıklı bir çevrede yaşamaları için yapılması gerekenleri tartışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA