Büşra Ersanlı Tahliye Edildi

Terör örğütü KCK davasının tutuklu sanığı olan Büşra Ersanlı, yargılandığı mahkemenin bugün verdiği 16 tahliye kararının ardından bu gece 22.20'de Silivri Cezaevinden tahliye edildi.

Ersanlı , cezaevi çıkışında " Geride arkadaşlarımızı bıraktık , üzgünüz . Hepimiz BDP ' liyiz . " dedi .

İstanbul 15 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde görülen terör örgütü KCK davasının bugünkü oturumda tahliyelerine karar verilen Prof . Dr . Büşra Ersanlı ' nın da aralarında bulunduğu 16 sanık , Silivri Cezaevi ' nden geç saatlerde çıktı . 140 ' ı tutuklu toplam 205 sanıklı davanın bugün görülen 8 ' inci duruşmasında Ersanlı ve diğer 15 tutuklu sanığın tahliye gerekçeleri arasında 3 . Yargı Paketi olarak bilinen 3652 sayılı yeni yasal düzenlemenin bazı maddeleri gerekçe gösterildi . Mahkeme tarafından saat 16 . 00 ' da okunan tahliye kararının ardından Ersanlı saat 20 . 20 ' de cezaevi tahliye nakil aracı ile cezaevi çıkışına getirildi .

Başka davaların sanıkları olan 3 kadın ile birlikte 8 No ' lu cezaevinden alınan Ersanlı , nakil minibüsünden indikten sonra " Geride arkadaşlarımızı bıraktık , üzgünüz . Hepimiz BDP ' liyiz . " diye konuştu .

Basın mensuplarının ısrarı üzerine Ersanlı , kendisini bekleyen yakınlarının yanına gitmeden , henüz cezaevi nizamiyesinden çıkış dahi yapmadan kısa bir basın açıklaması yaptı . Sözlerine çok teşekkür ettiğini belirterek başlayan Ersanlı , bu davayı 9 aydır beklediklerini söyledi .

Ersanlı , sözlerine " Bildiğiniz gibi çok uzun bir iddianame . Mantığını anlayamadiığmıız , bizlere çok fazla bir nefret biriktirmiş olan bir iddianameyle karşı karşıya kaldık . Onu çözümlemekte bayağı zorluk çektik . Bu davadan yargılanan insanların büyük bir çoğunluğu BDP ' li . Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz . Tabi ki tahliye olduğumuz için sevindik ama arkadaşlarımız geride kaldı . Hepimizin durumu 3 aşağı beş yukarı aynı . " şeklinde devam etti . Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşanmakta olduğu hatırlatılan Ersanlı , ' ' Ana dilde eğitim de ana dilde savunma da çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye ' de gerçekleşecek . Çünkü bu hem birey anlamında , hem kollektif anlamında en büyük güvenlik yolu . Ana dilde eğitim ve ana dilde kendini rahatça ifade etmek , o dili iyi öğrenmek , Türkiye ' de en büyük güvenlik garantisi ' ' şeklinde konuştu .

Tahliye gerekçesinden kamuouynda 3 . Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kauna da yer verildiğinin hatırlatılarak , bu konuda söyleyecekleri sorulan Ersanlı , bunların teknik detaylar olduğunu , bu konuda bir şey söylemek istemediğini dile getirdi .