Köse Şenliğe Doydu

Sanat Festivali” coşkuyla gerçekleştirildi.

Köse Merkez Havuzlu Park yanında yapılan festivale Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Salyazı Belediye Başkanı Mühür Uçar, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, GTSO Meclis Başkanı ve Kuşakkaya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Turan Tuğlu, GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Elbeyi Gergin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, 24. Dönem CHP Gümüşhane Milletvekili Adayı Mutlu Gürler, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman ve Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul GÜDEF Eski Başkanı Vahit Olgun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Köseli ses sanatçısı Tuğrul Meral ve Gümüşhaneli genç yetenek Emine Coşkun’un sahne aldığı şenliklerde, Köse erkek ve kız halk oyunlarının yanı sıra, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Hanede Dans Grubu Köselilere unutulmaz bir gösteri sundu.

Burada bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, şenlik ve festivallerin acıların ve üzüntülerin unutulduğu, sevinçlerin paylaşıldığı günler olduğunu belirterek, “Bugün burada sılayla gurbet bir araya geldi. İl dışından, İl merkezinden, ilçelerden ve Bayburt’tan misafirlerimizde var. Burada birlik ve beraberliğimizi sergilemiş oluyoruz. Bunun devam ettirilmesini diliyoruz. Özellikle il dışında bulunan vatandaşlarımızın sık sık ilçelerimize gelmelerini bekliyoruz. Zira kendi birikimleri ve tecrübeleri yeni nesillerle birlikte devam edilecektir. Çocuklarını yanlarında getirecekler bu kültürü bu havayı hep birlikte teneffüs edecekler. Belediye başkanımız yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan bahsetti Hayırlı olmalarını diliyorum. İl ve ilçelerimiz için çok önemli bir yatırım olan hava alanı konusu benim içinde çok önemli. Çünkü bu konu hem bizi hem de Bayburt’u ilgilendiriyor. Hava alanı hizmetini inşallah ileriki zamanlarda ilimize ve ilçelerimize kazandıracağız. Festivali düzenleyen kaymakamız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyor, festivalinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise hem festivali düzenleme amaçlarını, hem de yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden bahsetti.

Havai fişek gösterisinin ardından Sevcan Orhan konseri ile gece Köseliler için unutulmaz olarak sona erdi. Sevcan Orhan’ın konserini tamamlamasının ardından Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün tarafından kendisine Köseli kadınların el işlemesi olarak yaptığı gümüş takı hediye edildi .
Kaynak: İHA