Köse’nin İlk Ofset Matbaası Açıldı

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde tarihinde ilk kez ofset matbaa açıldı.

İlçede 2009 yılından beri aylık olarak yayın yapan ve haftalık yayına geçen “Köse’nin Sesi Gazetesi” tarafından kurulan matbaa için açılış töreni düzenlendi.

Törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kuşakkaya Gazetesi Sahibi ve GTSO Meclis Başkanı Turan Tuğlu, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Elbeyi Gergin ve GTSO Genel Sekreteri Lütfü Kılıç, Köse bürokrasisi, Köseli vatandaşlar ve diğer davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Yerelde gazete çıkarmak zor bir iş. Köse’de bir eksiklik olan Ofset Matbaa’nın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen Veysel Cebel’i kutluyorum. Basın ilimizin ve ilçelerimizin tanıtımında çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışıldığı taktirde il ve ilçe tanıtımı daha iyi yapılmaktadır. Kurulan Ofset Matbaanın ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Matbaanın açılış kurdelesini protokol üyeleri ve gazetenin sahibi Veysel Cebel birlikte gerçekleştirdi.

Kendi matbaasının kurulmasıyla aylık yayından haftalık yayına geçen Kösenin Sesi Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü Veysel Cebel, dizgi, mizanpaj ve editörlük işlerini ise Abuzer Yapar yapıyor .
Kaynak: İHA